Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Impact van coronacrisis op Adyen licht negatief'

Gepubliceerd op 21 april 2020 10:15 | Views: 1.491

ADYEN NV 10:21

1.429,00 +22,50 (+1,60%)

AMSTERDAM (AFN) - De impact van de coronacrisis op Adyen is licht negatief. Dat concluderen kenners bij KBC Securities. Zij merken verder dat de update van de betalingsverwerker over het eerste kwartaal weinig verrassingen had, waardoor het advies op hold blijft met een koersdoel van 735 euro.

Kenners zien dat met name bedrijven in de luchtvaart en toerisme-sector, waarmee Adyen zaken doet, hard geraakt worden door de pandemie. Zij zorgen voor een lager volume en minder omzet. Maar die terugval wordt deels gecompenseerd door fors meer transacties bij webwinkels en digitale betalingen in fysieke winkels. De negatieve impact was net zoals verwacht het sterkst in maart.

De marktvorsers verwachten dat de situatie in april een vergelijkbare trend toont. Richting de zomer rekenen de analisten wel op enig herstel, als de lockdowns versoepeld worden.

Het aandeel Adyen stond dinsdag omstreeks 09.55 uur 6,4 procent hoger op 843 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 86% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

ADYEN NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare