Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming: bemoedigende testresultaten ruconest tegen Covid-19

Gepubliceerd op 21 april 2020 08:15 | Views: 36.817 | Onderwerpen: biotechnologie

Pharming 23 okt

0,93 +0,01 (+1,37%)

LEIDEN (AFN) - De in Leiden gevestigde biotechnoloog Pharming meldt bemoedigende resultaten met zijn geneesmiddel Ruconest tegen de ziekte Covid-19, die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Resultaten uit tests onder vijf patiënten zijn aanleiding voor een groter opgezet onderzoek naar de werking van het medicijn tegen het longvirus.

Pharming ontwikkelde Ruconest aanvankelijk als medicijn tegen erfelijke vormen van angio-oedeem, oftewel acute zwellingen in het lichaam. Via een speciaal onderzoeksprogramma werd het middel in het Zwitserse Basel getest op vijf patiënten met Covid-19. Bij vier van de vijf patiënten nam de koorts af en waren er minder tekenen van ontstekingen. Zij genazen snel. Een patiënt moest voor extra beademing tijdelijk naar de intensive care.

Nu volgt een groter onderzoek naar de werking van Ruconest tegen de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Onder leiding van onderzoekers van het academisch ziekenhuis van Basel wordt het middel bij 150 patiënten met Covid-19 getest.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 93% zegt kopen 61 stemmen

Gerelateerd

Reacties

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. ash_az 21 april 2020 08:43
  quote:

  StoplossBurner schreef op 21 april 2020 08:38:


  Een test op 5 mensen, waarbij er bij 4 de klachten verminderde... Dit zegt helaas echt nog helemaal niks.


  Is bij kwetsbare groep (53 tot 85 jaar) en daar wordt positieve reactie geconstateerd. Dus veel reden om onderzoek uit te breiden naar groep van 150. Dat is voor mij al positief genoeg dat er een aannemelijke kans is dat het middel resultaat boekt bij een kwetsbare groep!
 2. Internet sjakie 21 april 2020 09:04
  Zal me niet verbazen dat dit een marketing stunt is. Ieder bedrijf dat medicijnen maakt kan door creatief om te gaan met een onderzoeksmethode de indruk wekken dat haar medicijn een positief effect heeft op Covid
  Hebben jullie niet gezien wat er vorige week bij Gilead gebeurde?
  Maar goed, geef ze eens ongelijk..
 3. Brogembank 21 april 2020 09:10
  Er zijn meerdere partijen die momenteel dit soort ondrezoeken laten lopen voor uiteenlopende medicijnen. Bijvoorbeeld Gilead Sciences, de grote partner van Galapagos met Remdesivir. Zij hebben eveneens veelbelovende resultataen geboekt en met grotere samples van patiënten.

  seekingalpha.com/news/3561503-gilead-...

  En zelfs als het lukt om een medicijn te vidnen dat helpt, zal er nog niet teveel voor gevraagd kunnen worden door de winnaar(s) van deze race. Politiek en maatschappelijk onhaalbaar. op langere termijn termijn kan zoiets natuurlijk wel positief werken door de gratis marketing en de naamsbekendheid.
  Maar verwacht geen verdubbeling van de koers op korte termijn.

  Long Pharming, long Gilead long Galapagos (alle in beperkte mate)
 4. forum rang 4 Anton78 21 april 2020 09:13
  quote:

  Stock-King24 schreef op 21 april 2020 08:22:


  Goed nieuws! Zegt ook wel iets dat er al op mensen wordt getest (150!). Dit gebeurt niet zomaar. Zou toch wat zijn dat Pharming met het vaccin komt. Los van Pharming hoop ik dat er snel een vaccin komt die enige rust in de wereld-economie kan brengen.


  Jij weet blijkbaar niet wat het verschil is tussen een vaccin en een geneesmiddel. Pharming is helemaal geen vaccin aan het ontwikkelen... ook Gilead niet..

  Zou als ik jou was even uit de pharmaceutisch hoek wegblijven op de beurs.
 5. Pechorin 21 april 2020 09:38
  quote:

  DeBlauweRidder schreef op 21 april 2020 08:50:


  Fijn dat de 5 personen snel beter waren. Echter zal dit nooit iets worden hiervoor. Er moet een vaccin komen niet een bestrijdings methode. Tot een vaccin er is dus ja, daarna niet meer. Verwacht niet een forse stijging hierop.


  Aan vaccins is veel minder te verdienen...
 6. Studentenrekening 21 april 2020 09:55
  quote:

  antonvb schreef op 21 april 2020 09:30:


  We hebben toch al hydroxychloroquine tegen corona? Wat zitten we moeilijk te doen met vaccins en lockdowns?


  Toevallig gisteren het bericht op DeGiro voorbij zien komen:

  Novartis: to start Phase III trial of hydroxychloroquine
  ...
  While malaria drug hydroxychloroquine has appealed to many after showing preliminary promise in small studies, first clinical trials have often proven to be 'inconclusive,' showing no difference between hydroxychloroquine and placebo.

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare