Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vopak verwacht meer vraag naar opslagtanks door goedkope olie

Vopak verwacht meer vraag naar opslagtanks door goedkope olie

ROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak verwacht dat zijn opslagtanks voor olie de komende tijd voller zullen raken door de scherp gedaalde olieprijzen. Door het grote aanbod op de oliemarkt is er veel vraag naar opslagcapaciteit terwijl handelaren ook olie opslaan in afwachting van hogere prijzen.

In een handelsbericht schrijft Vopak dat de recente ontwikkeling van contango, waarbij speculanten olie opslaan in afwachting van een prijsstijging, goed zal zijn voor de bezettingsgraad in de komende kwartalen.

De bezettingsgraad van de opslagtanks van Vopak kwam in het eerste kwartaal uit op 86 procent. Het bedrijfsresultaat exclusief bijzondere posten bedroeg ruim 200 miljoen euro op een omzet van 270 miljoen euro.

Impact

Vopak meldt verder dat de impact van het coronavirus op de activiteiten tot dusver beperkt is. Alle 66 terminals van het bedrijf wereldwijd zijn nog operationeel. Het moet nog blijken wat de uiteindelijke impact van de coronacrisis zal zijn bijvoorbeeld door vertragingen bij projecten in ontwikkeling.

De wereldwijde opslagcapaciteit van Vopak is 34,3 miljoen kubieke meter. De onderneming is bezig haar capaciteit verder te vergroten en trekt voor investeringen dit jaar 300 miljoen tot 500 miljoen euro uit.

Aandeelhoudersvergadering

Financieel directeur Gerard Paulides van Vopak verklaarde in een toelichting dat de opslagcapaciteit voor olie de laatste tijd maximaal is gecontracteerd en dat het bedrijf werkt om tanks in onderhoud versneld terug te brengen om aan de sterke vraag te voldoen. Hij spreekt van "extreme en unieke volatiliteit" op de oliemarkt, veroorzaakt door de coronacrisis en de recente prijzenoorlog tussen Saudi-Arabië en Rusland. Volgens Paulides komen de geplande investeringen door Vopak dit jaar uit aan de bovenkant van de aangegeven bandbreedte.

Vopak hield dinsdag tevens zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Voorgestelde stempunten konden op goedkeuring van de aandeelhouders rekenen. Onder meer de herbenoeming van president-commissaris Ben Noteboom voor een termijn van vier jaar kreeg groen licht.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
Vopak

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 17:35
    125,400
    -0,16% -0,200
  2. 37,720
    +2,61% +0,960

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links