Login
 

Lagere koersen op Wall Street

Gepubliceerd op 21 apr 2017 om 19:33 | Views: 1.417

NY-DJ-Industrial Avg 22 jun

24.580,89 +119,19 (+0,49%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten stonden vrijdagmiddag op kleine verliezen. Beleggers verwerken opnieuw een flink aantal kwartaalrapportages van grote, toonaangevende bedrijven. Verder zijn zij voorzichtig met het oog op de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen komende zondag.

De Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel in New York 0,3 procent lager op 20.527 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,4 procent tot 2346 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,2 procent tot 5903 punten.

Sterkste daler in de Dow was telecomconcern Verizon met een min van 2,5 procent. Een dag eerder werd dat aandeel ook al lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Technologiereus Microsoft was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen met een plus van 1,2 procent.

Winst

General Electric eindigde het eerste kwartaal met een hogere winst op een iets lagere omzet in vergelijking met een jaar eerder. Het industriële conglomeraat kampte met een zwakkere vraag bij de olie-en gasindustrie en bij energienetwerken en verlichting. Het aandeel daalde 2,4 procent.

De cijfers van branchegenoot Honeywell (plus 2,2 procent) konden beleggers wel bekoren. Het bedrijf profiteerde van het herstel van de vraag vanuit de olie- en gassector. Dat zorgde ook voor betere cijfers voor oliedienstverlener Schlumberger, die desondanks 2,6 procent moest inleveren.

Barbie-maker Mattel leverde ruim 11 procent van zijn beurswaarde in. Het speelgoedbedrijf kampte in het eerste kwartaal met tegenvallende verkopen, doordat winkels nog veel voorraden aan speelgoed van het feestdagenseizoen moesten wegwerken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links