Login
 

Philips Lighting blikvanger op Damrak

Gepubliceerd op 21 apr 2017 om 17:43 | Views: 1.438

AEX 18:00

546,81 -13,53 (-2,41%)

Philips Koninklijke 17:36

35,37 -0,83 (-2,29%)

SIGNIFY NV 17:35

22,65 -0,52 (-2,24%)

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam liet vrijdag een overwegend licht positief beeld zien. Stralend middelpunt was Philips Lighting, dat door beleggers beloond werd voor beter dan verwachte eerstekwartaalcijfers.

De toonaangevende AEX-index eindigde 0,1 procent hoger op 512,19 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 750,65 punten. De hoofdgraadmeters in Londen en Frankfurt sloten respectievelijk vlak en 0,2 procent hoger.

De belangrijkste beursindex in Parijs verloor 0,4 procent. De Franse hoofdstad werd donderdagavond opgeschrikt door weer een aanslag, ditmaal gericht tegen politieagenten. De terreurdaad werpt een schaduw op de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen komende zondag.

Kwartaal

Philips Lighting wist in het eerste kwartaal de winst op te voeren bij een nagenoeg stabiele omzet. Vooral de verkoop van op led-verlichting gebaseerde systemen liep erg goed. Die omzet nam met bijna een vijfde toe. Het aandeel voerde met een winst van 4,8 procent de MidKap aan.

Bij de middelgrote fondsen boekten ingenieursbureau Arcadis en chiptoeleverancier ASMI winsten van 4,5 en 3,7 procent. ASMI zat een dag eerder ook al in de lift door hernieuwde druk vanuit een aandeelhouder om een Aziatisch dochterbedrijf af te stoten. Arcadis verloor donderdag juist na publicatie van zijn kwartaalcijfers.

Koploper

Koploper bij de hoofdfondsen was verzekeraar Aegon met een winst van 1,7 procent. Zorgtechnologieconcern Philips, dat nog altijd meerderheidsaandeelhouder is van zijn afgesplitste verlichtingsdivisie, kreeg er 1,1 procent bij. Biotechnologiebedrijf Galapagos bungelde onderaan de AEX met een verlies van 2,8 procent.

Bij de kleinere fondsen schoot Wessanen 6,6 procent omhoog. Het natuurvoedingsbedrijf maakte bekend dat de omzet in het eerste kwartaal met 15 procent is gestegen tot bijna 165 miljoen euro. Vooral de eigen merken, waaronder Zonnatura, brachten flink meer in het laatje.

De euro was 1,0695 dollar waard, tegen 1,0767 dollar bij het Europese slot op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,9 procent tot 49,75 dollar. Brentolie werd verhandeld voor 52,12 dollar per vat, een prijsdaling van 1,6 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Philips Koninklijke 50% zegt kopen 2 stemmen
AEX 100% zegt kopen 1 stemmen
SIGNIFY NV 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Philips Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SIGNIFY NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links