Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Bank trok aan de bel over verdachte aanslag'

'Bank trok aan de bel over verdachte aanslag'

DORTMUND (AFN) - De Duitse politie is mogelijk door bankpersoneel op het spoor gezet van de verdachte van de bomaanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Medewerkers van Comdirect sloegen volgens dagblad Bild alarm vanwege een verdachte transactie door de man, die 15.000 zogeheten 'putopties' kocht voor een bedrag van 78.000 euro.

De Russisch-Duitse Sergej W. (28) speculeerde met zijn aankoop op een koersval van de club. Die had hem miljoenen euro's kunnen opleveren. Hij kocht de putopties online vanuit het hotel, naar verluidt met geld dat hij eerder had geleend. W. beschikte volgens onderzoekers naar alle waarschijnlijk ook over de technische kennis om de aanslag uit te voeren.

Ook het gedrag van de man tijdens de aanslag deed volgens Bild alarmbellen afgaan. Terwijl de meeste gasten van hotel geschrokken door het hotel liepen, nuttigde de verdachte een steak in het restaurant. Ook had hij specifiek gevraagd om een kamer met uitzicht op de straat, mogelijk zodat hij explosieven met een afstandsbediening kon laten afgaan.

De politie zou volgens Bild nog op zoek zijn naar twee mogelijke handlangers van de verdachte. Zij zouden mogelijk hebben geholpen bij het vervoer van de explosieven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links