Login
 

'Lighting duidelijk boven verwachting'

Gepubliceerd op 21 apr 2017 om 09:08 | Views: 1.343

SIGNIFY NV 22 jun

23,17 +0,20 (+0,87%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten die Philips Ligthing vrijdag voorbeurs presenteerde waren duidelijk beter dan verwacht. Dat schrijven analisten van Goldman Sachs in een rapport over het lichtbedrijf. Volgens ING waren vooral de prestaties bij led bemoedigend. Ook KBC benadrukt de prestaties van led nadat de divisie in eerdere kwartalen juist teleurstelde.

Volgens de kenners waren de omzetten in bijna alle divisies van het bedrijf beter dan voorzien. De omzetdaling bij de divisie Lamps was volgens Goldman ingecalculeerd en daarmee weinig verrassend. Volgens ING was er bij led sprake van de moeilijkste vergelijkingsbasis. Hier steeg de omzet met een vijfde. KBC bestempelde de stijgende led-omzet als ,,geruststellend".

De marktkenners zien evengoed risico's voor de prestatie van het aandeel. Zo bleef de margegroei bij de tak Professional iets achter bij de verwachtingen, ondanks dat Lighting bij de tak de marges wel wist te verbeteren.Volgens ING zal de verbetering bij dit onderdeel in de tweede jaarhelft beter zichtbaar worden.

KBC

KBC stelt dat de winst per aandeel op het eerste gezicht beter lijkt dan deze is. De bank wijst daarbij op de vastgoedwinst door de verkoop van bezittingen. Laat je die opbrengsten buiten beschouwing, dan is het resultaat als voorzien, aldus de analisten.

Verder benadrukt Goldman dat vrijdag de zogeheten lock-up van voormalig moederbedrijf Philips eindigt, waardoor extra aandelen in de markt zouden kunnen komen.

ING

Dat Lighting van plan is dit jaar tot 300 miljoen euro aan aandeelhouders uit te keren, betekent volgens ING dat de ,,juiste keuzes" worden gemaakt door de leiding van het bedrijf, ondanks moeilijke omstandigheden in sommige markten.

Zowel KBC als ING handhaafden hun hold-adviezen op Lighting. Het aandeel Lighting stond vrijdag omstreeks 09.45 uur op een plus van 3,9 procent op 28,06 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
SIGNIFY NV 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

SIGNIFY NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links