Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stagnatie omzetgroei Reckitt Benckiser

LONDEN (AFN) - De Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser heeft in het eerste kwartaal de vergelijkbare omzetgroei zien stagneren. De maker van onder meer Durex-condooms en Nurofen-pijnstillers waarschuwde dat de marktomstandigheden uitdagend blijven.

De omzet op vergelijkbare basis bedroeg ruim 2,6 miljard pond (3,1 miljard euro). Als wissselkoerseffecten worden meegerekend, steeg de omzet met 15 procent. Het bedrijf zag met name tegenwind bij zijn voetverzorgingsdochter Scholl, hoewel de verkoop van Durex in de lift zat. Bij de hygiënetak was groei te zien, door hogere verkopen van schoonmaakmiddel Dettol.

Reckitt stelde dat de prestaties in lijn liggen met de eigen verwachtingen en het concern handhaaft zijn prognose voor een vergelijkbare omzetgroei van 3 procent in heel 2017.

Eerder deze maand maakte Reckitt bekend dat het overweegt zijn voedingsmiddelendivisie French's te verkopen. French's is vooral bekend van zijn mosterd. Reckitt is bezig met de overname van babyvoedingsbedrijf Mead Johnson voor bijna 18 miljard dollar. Die overname zou later dit jaar moeten worden afgerond.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links