Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Weidmann: recessie Duitse economie is onvermijdelijk

Gepubliceerd op 21 maart 2020 14:26 | Views: 8.119 | Onderwerpen: Duitsland, recessie

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Een recessie in Duitsland is "onvermijdelijk" geworden nu het nieuwe coronavirus zich steeds verder verspreidt. Dat heeft Jens Weidmann, het hoofd van de Duitse centrale bank, gezegd in een interview met de krant Die Welt.

Van een recessie is technische gezien sprake als een economie in twee achtereenvolgende kwartalen krimpt. Dat het menens is, is overigens ook al bij de Duitse overheid bekend. Berlijn heeft al laten weten nationalisatie van belangrijke bedrijven niet uit te sluiten en wil ook miljardenhulp gaan bieden aan kleine en zelfstandige ondernemers om de crisis te overleven.

Weidmann zei ook dat het deze week door de Europese Centrale Bank (ECB) aangekondigde noodprogramma voor de opkoop van 750 miljard euro aan obligaties, niet betekent dat de schatkist van de centrale bank in Frankfurt nu leeg is. Wel benadrukte de Duitser dat centrale banken slechts ondersteuning kunnen bieden en dat regeringen voorop moeten lopen in de strijd tegen het virus en de economische gevolgen ervan.

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

recessie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Happymagnietmeedoen
0
Nationalisatie van belangrijke bedrijven. Banken? Olieconcerns? We gaan het zien de komende maanden. Vrees voor meer dan een recessie, verwacht een depressie met deze lock down van de mondiale economie.
Traveler@repair
1
Vriendjespolitiek is wat het is. Alle "moderne" managers en CEO's met hun adviseurs die de bedrijven financieel hebben uitgekleed middels "vooruitgecalculeerde blik" op omzet, lage marges, lease en bankkredieten met de bijbehorende hoge beloningen voor "het bestuur" en de uitkeringen aan de aandeelhouders. VLak de "investeringsmaatschappijen" niet uit, die nog beter konden rekenen. En voila, alle interne regels voor overbrugging van een echte tegenslag is overboord gegooid. Sterker, het zijn vriendjes geworden van politici, politici die werken met een schuld van het BBP, ja, bruto !! Als u weet wat dat woord betekend...
Happymagnietmeedoen
0
quote:

janwk schreef op 21 maart 2020 17:15:


dat kling niet happy


Dat ben ik al niet vanaf augustus 2019. Deze trigger erbij maakt het niet veel beter.
Rienkkamer
0

Er komt een tijd dat het virus niet meer het nieuws blijft domineren, dan word de schade opgenomen in de wereld. En komt men tot de realisatie dat we aan de vooravond van onze financiële ondergang staan wereldwijd.
Eerst komt er in een snel tempo inflatie gevolgt door hyperinflatie,daarna volgt de grote meltdown van het gehele financiële systeem. Wat dan nog rest, is een diepe langdurige depressie.
Jetje1
0
Misschien gaan we er eens een keer wat van leren, sars was een leermoment, hebben we genegeerd, nu corona.
De wereld is te vol, we consumeren de planeet naar de klote, en dan alles om het papier waar we zoveel meer waarde aan hechten dan onze gezondheid.
Terug naar af zou het beste zijn voor de mens, terug naar onze oorspronkelijke roots
Kaspersky
0
quote:

Happy schreef op 21 maart 2020 17:06:


Nationalisatie van belangrijke bedrijven. Banken? Olieconcerns? We gaan het zien de komende maanden. Vrees voor meer dan een recessie, verwacht een depressie met deze lock down van de mondiale economie.

Dat zegt de grootste shorter Ray Dalio ook.
Hoewel ik het met veel punten eens ben van Ray, verwacht ik niet zoals voor de tweede wereldoorlog een depressie -> de tekenen zijn er wel.

Het is een keuze voor de ECB:
depressie of inflatie?


Happy? youtu.be/71hqRT9U0wg
drooglegging
0
Bij twee kwartalen niet groei spreken we over een recessie, het woord heeft een negatieve bijklank.
Het kan misschien beter worden ondanks het feit dan BMW 1,35% minder autos verkoopt.

Nieuwe betekenis van het woord recessie: geen groei maar betere kwaliteit van het te produceren product of de te leveren dienst met oog voor het klimaat en de leefomgeving...

Gisteravond rond 17.00 uur was ik op SPL vertrek, het zonnetje op een zo goed als lege kiss and ride strook, hallen leeg, apocaliptisch, vanaf de A5 zag ik later een cargo 737(lamin ofzo) rijden, werkelijk uniek!
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare