Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Druk op kortetermijnresultaten Sif'

Gepubliceerd op 21 mrt 2019 om 09:49 | Views: 2.407

Sif Holding 24 jun

10,24 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN ) - De resultaten van Sif zullen op de korte termijn onder druk blijven staan. De zeggen analisten van ING in een rapport over de funderingsspecialist. Daarbij stelt de bank dat Sif maar weinig ruimte heeft om de productie dit jaar op te voeren door de aanpassingen die worden gedaan in de nieuwe coatingfaciliteit.

De resultaten waar Sif mee naar buiten kwam, vielen door de bank genomen lager uit dan waar ING op rekende. Met het onderliggende bedrijfsresultaat van 300.000 euro positief in het slotkwartaal van 2018 wist Sif wel positief te verrassen. Maar op jaarbasis was sprake van een verschil van bijna een kwart tussen het daadwerkelijke resultaat en de gemiddelde verwachtingen, zo benadrukt ING.

Dat Sif dividend wil uitkeren aan de aandeelhouders, daar hield ING geen rekening mee. Verder wijzen de kenners op de ontwikkelingen met betrekking tot het orderboek. Op kwartaalbasis was eind 2018 sprake van een geringe stijging. De bank wijst erop dat er bestellingen naar voren zijn gehaald en dat de vergelijking daarmee mank gaat. De bestellingen die nu al voor 2020 op de plank liggen, noemde ING positief.

Schulden

Verder wijst ING op de schuldpositie van Sif die volgens de kenners nog altijd relatief hoog is. Voor het hele jaar is ING een stuk gematigder met zijn prognose voor het bedrijfsresultaat. Met een verwacht ebitda van 38 miljoen euro ligt is de ING-prognose ruim een derde lager dan de consensus.

ING handhaafde zijn hold-advies op ING met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel Sif noteerde donderdag omstreeks 09.35 uur 0,3 procent lager op 9,72 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Sif Holding 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Sif Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord