Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'China scherpt regels voor onlineleningen aan'

Gepubliceerd op 21 februari 2021 15:33 | Views: 5.824 | Onderwerpen: China

ALIBABA GR.HLDG SP.ADR 8 24 feb

206,50 +1,50 (+0,73%)

PEKING (ANP) - China heeft met nieuwe regels nog meer druk gezet op financieel dienstverlener Ant Financial, meldt zakenkrant Financial Times. Van de financieel toezichthouder moeten bedrijven die digitaal leningen aanbieden in samenwerking met banken, zelf 30 procent van de uit te lenen som inbrengen.

Bovendien komt er een bovengrens aan de hoeveelheid geld die banken met behulp van onlineplatformen kunnen uitlenen. De nieuwe regels worden volgend jaar van kracht. De stap wordt als een klap gezien voor Ant, een dochterbedrijf van techonderneming Alibaba. De beursgang van het bedrijf, die de grootste ter wereld had moeten worden, werd eind vorig jaar op het laatste moment door de Chinese toezichthouder tegengehouden.

Experts verwachten dat de hoeveelheid leningen die fintech-bedrijven uitgeven in China aanzienlijk zal dalen. Bovendien kost het de bedrijven meer geld om leningen te verstrekken, waardoor hun waarde ook zal zakken.

Ant legde tot nu toe zo'n 2 procent van de uitgeleende bedragen in. De rest werd opgebracht door de banken waar het mee werkte. Ant stelt met een algoritme vast of consumenten geld kunnen lenen en hoeveel. Onlineleningen waren een enorme groeimarkt voor het bedrijf. Met betaalapp Alipay heeft Ant al een groot marktaandeel in China. Die app heeft meer dan 700 miljoen maandelijkse gebruikers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALIBABA GR.HLDG SP.ADR 8 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 drooglegging 21 februari 2021 17:57
  Das lekker zeg! met hefboom 50x geld uitlenen, echter! de banken doen het met 3%

  We moeten het maar allemaal normaal vinden, Xi heeft krachtig ingegrepen, voor je het weet neemt de app het land over, daar kan de EU nog wat van leren.

  Tech giganten ontwrichten ook bij ons nu, ze breken in op de meest grove manieren, te laat ingrijpen kan fataal worden...
 2. eldee99 21 februari 2021 18:23
  BOEM! Lekker voor ze! Let wel, ik sta digitalisering en vernieuwing zeker niet in de weg, maar men moet wel normaal blijven doen. Naar mijn mening krijgen de techreuzen veel te veel speelruimte. Wat drooglegging al zegt, men moet nu de teugels gaan aantrekken anders groeit het steeds verder de pan uit. Het kan niet zo zijn dat één branche alle centen naar zichzelf kan toetrekken. Smerige spelletjes verschijnen vanzelf ten tonele, ook bij al die Elon Musk types die verkondigen de wereld te willen redden.
 3. WijHetVolk 22 februari 2021 14:29
  quote:

  radfahrt schreef op 22 februari 2021 07:59:


  Dit weekend 1 1/2 Euro extra betaald voor een product om Amazon.nl te vermijden ... En ik koop tegenwoordig bij Holland & Barrett of Etos i.p.v. iHerb sinds die laatste van PostNL naar DPD (met hun echt slechte service) is overgestapt.


  Ja, en?
  Omdat jij jezelf hebt uitgeroepen tot politiek correcte l#lhannes zijn wij nu verplicht jouw voorbeeld volgen?
  Als je echt een voorbeeld wil geven koop dan Nederlandse producten. En niet van een winkel die haar honing uit Australie laat invliegen om aan een wannabee in achterstandswijk te slijten.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare