Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street sluit week af met verliesbeurt

Gepubliceerd op 21 februari 2020 22:19 | Views: 4.102

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag fors lager gesloten. Het sentiment werd net als een dag eerder opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder ging de aandacht van beleggers uit naar onder meer bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.

De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 28.992,41 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 1,1 procent en stond op 3337,75 punten. Techbeurs Nasdaq ging 1,8 procent omlaag tot 9576,59 punten.

Het aantal besmettingen en doden in China als gevolg van het Wuhan-virus is weer opgelopen, terwijl ook elders zoals in Zuid-Korea meer mensen besmet raken. Uit Japan kwamen tegenvallende cijfers over de economische activiteit, waaruit bleek dat het virus een negatieve impact heeft op de Japanse economie.

Coca-Cola

Frisdrankproducent Coca-Cola (plus 0,7 procent) verwacht dat de impact van het virus de resultaten in het eerste kwartaal zal raken, met onder meer een lager verkoopvolume. De prognoses voor het gehele jaar worden nog steeds gehandhaafd. China is de op twee na grootste markt voor Coca-Cola als het gaat om verkoophoeveelheden.

De fabrikant van landbouwmachines Deere is minder somber over de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Nu de twee grootmachten een gedeeltelijk handelsakkoord hebben gesloten, zien Amerikaanse boeren volgens Deere de toekomst met iets meer vertrouwen tegemoet. De cijfers waren beter dan verwacht en Deere werd 7 procent hoger gezet.

Dropbox

Internetveiligsite eBay steeg 1,4 procent. Volgens mediaberichten wil het bedrijf zijn divisie voor online advertenties verkopen. Ook het Nederlandse Marktplaats valt onder die tak.

Cloudopslagdienst Dropbox dikte 20 procent aan na het openen van de boeken. Maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit (plus 0,2 procent), die wordt overgenomen door techreus Google, zag de omzet dalen. Ook leed het bedrijf verlies.

De euro was 1,0849 dollar waard tegen 1,0850 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 53,35 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 58,38 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare