Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

S&P verlaagt kredietrating Aegon

Gepubliceerd op 21 februari 2020 20:48 | Views: 9.157 | Onderwerpen:

Aegon 11:52

2,50 +0,05 (+1,88%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft zijn oordeel voor verzekeraar Aegon verlaagd. Dat is nu A+ waar Aegon eerder een AA- kreeg. De prognose wordt naar stabiel gebracht, dat was eerder negative.

De winstgevendheid bij Aegon is de afgelopen twee jaar meer afgenomen dan bij branchegenoten, merkt S&P op. Dat had te maken met een lagere omzetgroei, hoge reorgansiatiekosten en steeds stevigere concurrentie. Ook de komende jaren zet die trend door, denkt S&P. De stabiele outlook heeft te maken met de grote geografische spreiding die Aegon heeft en de stevige financiële buffers die de verzekeraar heeft opgebouwd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 71% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Wacko Winger 22 februari 2020 07:47
  Nog altijd sterk en stabiel :-)


  AAA: Een verplichting met de rating 'AAA' heeft de hoogste rating toegekend door S&P Global Ratings. Het vermogen van de debiteur om zijn financiële verplichtingen na te komen is buitengewoon sterk.

  AA: Een verplichting met de rating 'AA' verschilt slechts in geringe mate van de verplichtingen met de hoogste rating. Het vermogen van de schuldenaar om zijn financiële verplichtingen na te komen is zeer sterk.
  A: Een verplichting met rating 'A' is iets gevoeliger voor de nadelige effecten van veranderingen in omstandigheden en economische omstandigheden dan verplichtingen in categorieën met een hogere rating. Het vermogen van de schuldenaar om zijn financiële verplichtingen na te komen, is echter nog steeds sterk.
 2. forum rang 5 Japio_ 22 februari 2020 11:59
  quote:

  MartijnN1932 schreef op 22 februari 2020 08:37:


  Apart als je dan leest :
  De prognose wordt naar stabiel gebracht, dat was eerder negative

  Dus met een negatieve prognose kreeg AEGON een AA maar met een stabiele prognose A+

  Ik ben waarschijnlijk even lost.


  Het was een 8 met een grotere kans op een 7 dan dat het weer een 8 of hoger zou worden. Nu weer op het pad?
 3. Charlemagne 22 februari 2020 14:00
  rapportcijfers zoals mijn leraar vroeger gaf: een 8 met een grote min tussen kleine haakjes, of een 7 met een kleine plus tussen grote haakjes, dat was hetzelfde.. succes ! Aegon met Lard Friese wordt dat een ander Aegon? Leuk om mee te maken.....(denk ik) tussen 1 groot en 1 klein haakje....
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare