Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street stevig omlaag op virusvrees

Gepubliceerd op 21 februari 2020 19:40 | Views: 3.887

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag stevig in de min. Het sentiment werd net als een dag eerder opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder ging de aandacht van beleggers uit naar onder meer bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.

De Dow-Jonesindex leverde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,8 procent in tot 28.970 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 1,1 procent en stond op 3337 punten. Techbeurs Nasdaq ging 1,6 procent omlaag tot 9592 punten.

Het aantal besmettingen en doden in China als gevolg van het Wuhan-virus is weer opgelopen, terwijl ook elders zoals in Zuid-Korea meer mensen besmet raken. Uit Japan kwamen tegenvallende cijfers over de economische activiteit, waaruit bleek dat het virus een negatieve impact heeft op de Japanse economie.

Coca-Cola

Frisdrankproducent Coca-Cola (plus 0,5 procent) verwacht dat de impact van het virus de resultaten in het eerste kwartaal zal raken, met onder meer een lager verkoopvolume. De prognoses voor het gehele jaar worden nog steeds gehandhaafd. China is de op twee na grootste markt voor Coca-Cola als het gaat om verkoophoeveelheden.

De fabrikant van landbouwmachines Deere is minder somber over de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Nu de twee grootmachten een gedeeltelijk handelsakkoord hebben gesloten, zien Amerikaanse boeren volgens Deere de toekomst met iets meer vertrouwen tegemoet. De cijfers waren beter dan verwacht en Deere werd ruim 8 procent hoger gezet.

eBay

Internetveiligsite eBay steeg 2,2 procent. Volgens mediaberichten wil het bedrijf zijn online advertentietak verkopen.

Cloudopslagdienst Dropbox dikte ruim 22 procent aan na het openen van de boeken. Maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit (min 0,4 procent), die wordt overgenomen door techreus Google, zag de omzet dalen. Ook leed het bedrijf verlies.

De euro was 1,0858 dollar waard tegen 1,0850 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 53,35 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 58,39 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare