Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken Nigeria voorziet uitdagend jaar

LAGOS (AFN/BLOOMBERG) - Nigerian Breweries, de Nigeriaanse tak van bierbrouwer Heineken, voorziet een uitdagend jaar. Topman Jordi Bel sluit niet uit ergens in 2019 de prijzen omhoog te doen om de marges op peil te houden.

Nigerian Breweries is de grootste brouwer in het Afrikaanse land. Het bedrijf had afgelopen jaar al te maken met hogere belastingen, stevige concurrentie en algehele economische onzekerheid. Bel vreest dat de situatie dit jaar niet heel anders zal zijn.

Wat ook niet meehelpt is dat de Nigeriaanse presidentsverkiezingen, die voor afgelopen zaterdag stonden gepland, zijn uitgesteld tot aanstaand weekend. De kiescommissie had daar op het laatste moment toe besloten vanwege logistieke problemen, maar volgens de oppositie zou het om een poging gaan van de huidige machtshebbers om de opkomst te drukken en hun winkansen te vergroten. Voor Nigerian Breweries betekende het verkiezingsuitstel vooral dat de productie extra in de war werd gebracht.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Beursblik: kansen bierbrouwers liggen bij speciaalbier
  2. 14 feb Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Bert.f 24 februari 2019 03:49
    Ja voor van Boxmeer is het toch wel belangrijk deze verkiezingen, dit is de belangrijkste connectie die Van Boxmeer al die jaren zoet heeft gehouden. Alles wat het daglicht niet kan verdragen, word via Nigerian Breweries schoon gemaakt. Zeg maar de kaaiman eilanden voor het Private Van Boxmeer concern. En de corrupte regering zit ook met flink wat aandelen in deze brouwerij. Dus het zijn zekere spannende tijden, net zo voor Van Boxmeer bijna met Pensioen gaat. Straks is al zijn duistere zaakjes niks meer waard, of komt de waarheid via een nieuwe regering aan het licht. Nou franske daar wachten wij nog effe mee, alles begint langzaam op zijn plaats te vallen, corruptie, fake subsidies van de Nederlandse regering. Zelfs dat vrouwtje van de Pvda trapte met beide voeten, in de duistere zaakjes van Franske, Echt nog een poosje te gaan, maar ons werkt word binnenkort flink beloond, en kunnen met gerust hart een dikke pul overdragen. En zal er met stomheid worden opgekeken. Hoe 1 man, iedereen zelf de eigenaren kon misleiden. Dit soort tuig denkt dat ze overal macht op hebben, en dat je met geld alles maar kunt rechtbuigen. Die foto van zijn gezicht zal over de hele wereld gaan, met zijn handen op zijn rug, .
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Heineken

88,000 18 apr
+0,840 +0,96%
Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links