Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Rustige opening op Wall Street'

'Rustige opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in de Verenigde Staten stevenen af op een rustige opening. Beleggers verwerkten tegenvallende macro-economische cijfers. De orders voor Amerikaanse goederen vielen lager uit dan verwacht in december, wat kan duiden op een vertraging van de Amerikaanse economie. Verder bood de vermeende vooruitgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China steun aan het sentiment.

De Chinese en de Amerikaanse delegaties werken naar verluidt aan meerdere overeenkomsten die de basis vormen voor een handelsakkoord. Het handelsoverleg begint volgens ingewijden zijn vruchten af te werpen. De Amerikanen en de Chinezen stellen momenteel meerdere overeenkomsten samen die de afspraken over onder meer landbouw, diensten, transfer van technologie en intellectueel eigendom bevatten.

China zou naar verluidt bereid zijn om jaarlijks 30 miljard dollar aan Amerikaanse landbouwproducten in te voeren. De delegaties buigen zich ook nog over het vooruitschuiven van de deadline voor de overleggen. Verder zal de Chinese vicepremier Liu He vrijdag de Amerikaanse president Donald Trump ontmoeten.

Basketballer

De notulen van de Amerikaanse centrale bank, die woensdag tijdens de handelsdag op Wall Street naar buiten kwamen, geven ook donderdag nog enige richting aan de handel. Beleggers zijn opgelucht dat beleidsmakers kozen om een pas op de plaats te maken. De voorzichtige houding van de Fed sluit echter niet uit dat dit jaar er meer renteverhogingen kunnen komen.

Op het bedrijvenfront staat het sportmerk Nike in de belangstelling op de beurs. Basketbalster Zion Williamson, die sportschoenen van Nike aan had, liep een knieblessure op in de eerste seconden van een wedstrijd die hij donderdag speelde. Zijn voet gleed uit op de vloer, waardoor zijn Nike-sportschoen uit elkaar viel.

Woensdag sloten de Amerikaanse aandelenbeurzen in het groen. De Dow-Jonesindex steeg met 0,2 procent tot 25.954,44 punten. De brede S&P 500 ging eveneens 0,2 procent omhoog tot 2784,70 punten. Schermenbeurs Nasdaq sloot een fractie hoger op 7489,07 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links