Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heijmans keldert na cijfers

Gepubliceerd op 21 feb 2019 om 10:12 | Views: 6.597

Heijmans 14 okt

7,54 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Heijmans stond donderdag op Beursplein 5 flink onder druk. Het bouwbedrijf opende de boeken over het vierde kwartaal en gaf onder meer aan geen dividend uit te keren omdat het zijn balans verder wil versterken.

Omstreeks 10.20 uur stond Heijmans 4,9 procent lager op 10,96 euro. Kenners van KBC noemden de resultaten in doorsnee wel zoals voorzien. De onderliggende winst en het nettoresultaat verrasten positief, vooral bij de divisies voor vastgoedontwikkeling en commercieel vastgoed.

De nettoschuldpositie was een kleine smet op de resultaten. Deze kwam onder de ramingen van de Belgische zakenbank. Al met al ligt Heijmans volgens de marktvorsers goed op koers om de winstgevendheid op peil te brengen. KBC heeft een accumulate-advies op Heijmans, met een koersdoel van 13,25 euro.

Koersdoel

ING hanteert een buy-advies en een koersdoel van 14,45 euro. De bank noemde de cijfers grotendeels zoals voorzien, waarbij de omzet iets boven de het bedrijfsresultaat iets onder de prognose van de kenners uitkwam. Solide cijfers, aldus de bank.

ABN AMRO sprak van teleurstellende resultaten bij Infra en noemde de resultaten een misser op het vlak van de netto kaspositie. Over het algemeen was de tweede helft van het jaar wel beter dan verwacht. ABN hanteert een buy-advies en een koersdoel van 13 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heijmans 92% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
Vind ze verkeerd om geen dividend uit te keren .
Hoelang hebben ze de aandeelhouder zwaar op de proef gesteld .
Nu het beter gaat en terug ne basis is ,vergeet men da aandeelhouder .
Begrijp het niet goed .
Robin C
0
Ik vind het beter om de balans te versterken dan om snoepjes uit de delen. De snoepjes zullen later wel komen, als de balans het toelaat. Een parel voor de langetermijnbelegger die ook tegen een stootje kan.
appeloappelo
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links