Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street hoger richting Fed-notulen

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Daarmee toonde Wall Street enig herstel na de verliesbeurt op dinsdag. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de publicatie van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, later op de dag.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 25.114 punten. De S&P 500 won 0,7 procent tot 2734 punten. Schermenbeurs Nasdaq dikte 1 procent aan tot 7305 punten.

In de notulen zal vooral worden gespeurd naar aanwijzingen over het rentebeleid van de Fed. Begin februari was er nog grote onrust op de beurzen door de vrees dat de Amerikaanse centrale bank de rente mogelijk sneller kan gaan verhogen door de sterker stijgende inflatie. De Fed gaat naar verwachting in maart de rente opnieuw verhogen. Voor dit jaar heeft de centrale bank aangegeven drie rentestappen te voorzien.

LendingClub

Bij de bedrijven was er veel aandacht voor onlinekredietverstrekker LendingClub vanwege bekendmaking van tegenvallende resultaten. Het aandeel kelderde ruim 6 procent. De aanbieder van betaaltelevisie Dish Network publiceerde eveneens kwartaalcijfers. De winst viel hoger uit dan verwacht, maar de omzet stelde teleur. Dish verloor 2,1 procent.

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer sportwinkelketen Foot Locker (plus 2 procent), hamburgerketen Wendy's (plus 0,8 procent) en navigatiespecialist Garmin (min 4,3 procent).

Walmart

Walmart ging daarnaast ruim 2 procent verder omlaag, na de zware koersdreun op dinsdag. Het aandeel van het supermarktconcern kelderde toen ruim 10 procent, het zwaarste verlies in meer dan twee jaar. Walmart kwam met tegenvallende cijfers over de onlineverkopen.

De euro was 1,2325 dollar waard, tegen 1,2314 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 0,3 procent minder op 61,60 dollar. Brentolie werd juist een fractie duurder op 65,26 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links