Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wolters Kluwer groeit gestaag verder

Wolters Kluwer groeit gestaag verder

AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier Wolters Kluwer heeft in 2017 hogere resultaten in de boeken gezet. Het bedrijf voldeed aan de eerder uitgesproken verwachtingen en topvrouw Nancy McKinstry was dan ook tevreden over de verbeteringen van onder meer omzet, marges, kasstroom en het rendement op investeringen.

De omzet van Wolters Kluwer over heel 2017 kwam uit op 4,4 miljard euro, tegen 4,3 miljard euro in 2016. De operationele winst voor eenmalige posten kwam als verwacht uit op 1 miljard euro, tegen 950 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een winst van 671 miljoen euro, waar het bedrijf een jaar eerder 490 miljoen euro overhield.

Wolters Kluwer is afgelopen jaar veel bezig geweest met een reeks desinvesteringen, zoals de verkoop van zijn transportdienstendivisie. Ook werden wat overnames gedaan zoals het Italiaanse softwarebedrijf Tagetik. Volgens McKinstry blijft Wolters Kluwer gespitst op het verder uitvoeren van de strategie, om vooral efficiënter te kunnen opereren. Het aantal onderdelen dat Wolters Kluwer van de hand doet, zal dit jaar naar verwachting iets minder zijn in vergelijking met afgelopen jaar.

Aandeel

Het bedrijf zet jaarlijks een bedrag van circa 15 tot 25 miljoen euro opzij voor het doen van verbeteringen binnen de organisatie. Volgens McKinstry is dat een ,,normaal bedrag" voor een bedrijf van die orde van grootte. Volgens de topvrouw valt er ook dit jaar geen ,,big bang" te verwachten als het gaat om bijvoorbeeld reorganisaties of herstructureringen.

Het bedrijf stelt zijn aandeelhouders een dividend van 0,85 euro per aandeel in het vooruitzicht. Daarnaast zal Wolters Kluwer tot 400 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen onder meer om het verwateringseffect tegen te gaan na overnames. Het bedrijf kocht vorig jaar voor circa 300 miljoen euro aan eigen aandelen in.

Voor heel 2018 verwacht Wolters Kluwer een groei van het resultaat met 10 tot 15 procent op basis van gelijke wisselkoersen. Daarbij zal de verdere digitalisering ook doorzetten. Volgens McKinstry komt momenteel ruim 90 procent van de opbrengsten van digitale producten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt ING zet Wolters Kluwer op kooplijst
  2. 21 feb Aandeel Wolters Kluwer: keurig jaarrapport, maar nog steeds duur

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wolters Kluwer

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Wolters Kluwer

141,400 18 apr
+0,250 +0,18%
Premium

Aandeel Wolters Kluwer: keurig jaarrapport, maar nog steeds duur

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links