Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Techaandelen in trek op licht hoger Wall Street

Gepubliceerd op 21 januari 2021 22:49 | Views: 1.693

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend met kleine winsten gesloten. Vooral techbedrijven waren in trek. Beleggers hadden verder oog voor de vorderingen van de Amerikaanse president Joe Biden om een coronasteunpakket van 1900 miljard dollar in te voeren.

De Dow-Jonesindex eindigde een fractie lager op 31.176,01 punten. De brede S&P 500 steeg juist marginaal tot 3.850,07 punten, terwijl techgraadmeter Nasdaq 0,6 procent won tot 13.530,91 punten.

Sinds de verkiezingszege van Biden gaan de aandelenkoersen voornamelijk omhoog en woensdag werden de stevigste winsten op de dag van een presidentsbeëdiging geboekt sinds 1937. De vraag is nu hoezeer hij zijn voorstel voor omvangrijke economische stimuleringsmaatregelen moet aanpassen om het door het Congres te krijgen.

Amerikaanse arbeidsmarkt

De aandacht gaat verder uit naar de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het ministerie van Arbeid meldde dat in één week tijd nog eens 900.000 mensen in de Verenigde Staten een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd. Dat is minder dan in de voorgaande week, maar nog altijd een enorm hoog aantal vergeleken met de periode voor de coronapandemie. Ondertussen is het aantal dagelijkse coronadoden wereldwijd tot recordhoogte gestegen.

De Amerikaans-Chinese spanningen zijn ook na het aantreden van Joe Biden niet weggeëbd. Twitter (min 1 procent) heeft het account van de Chinese ambassade in de VS geblokkeerd. Tegelijkertijd drongen drie grote Chinese telecombedrijven er bij beursuitbater NYSE op aan terug te komen op de beslissing hun Amerikaanse noteringen te schrappen.

United Airlines

United Airlines zakte 2,6 procent. De luchtvaartmaatschappij sloot 2020 af met een recordverlies van 7,1 miljard dollar. Topman Scott Kirby van United Airlines kijkt evenwel met vertrouwen naar de toekomst, waarbij vooral de effectiviteit voor de lange termijn zal verbeteren.

Aluminiumproducent Alcoa ging meer dan 12 procent onderuit. Het metaalbedrijf presteerde weliswaar beter dan de algehele verwachtingen, maar was somber in de vooruitzichten voor het lopende kwartaal.

Oliereuzen Chevron en ExxonMobil daalden tot ruim 3,5 procent. De olieprijzen stonden donderdag lager, nadat nieuwe gegevens uitwezen dat de Amerikaanse reserves aan ruwe aardolie waren gestegen.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 53,02 dollar. Brent-olie daalde 0,1 procent in prijs tot 56,01 dollar per vat. De euro was 1,2167 dollar waard, tegenover 1,2142 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare