Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Facebook vraagt experts naar schorsing account Trump te kijken

Gepubliceerd op 21 januari 2021 21:44 | Views: 1.553 | Onderwerpen: Donald Trump

Facebook 03 mrt

255,41 -3,59 (-1,39%)

Facebook 03 mrt

215,15 -3,00 (-1,38%)

PALO ALTO (ANP/AFP) - Facebook vraagt een groep onafhankelijke experts om de schorsing van de Amerikaanse oud-president Donald Trump onder de loep te nemen. Het sociale medium schorste op 7 januari de accounts van Trump op Facebook en Instagram vanwege de bestorming van het Capitool eerder deze maand. De schorsing zou in ieder geval tot na de machtsoverdracht van afgelopen woensdag duren.

Leden van de groep experts van Facebook zijn onder meer juristen, mensenrechtenactivisten, journalisten, een Nobelprijswinnaar en een voormalige premier van Denemarken. De toezichthoudende raad is pas geleden opgericht. De accounts van Trump blijven geschorst tot er een beslissing is genomen.

De oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, noemde de berichten van Trump eerder deze maand schokkend. "Zijn beslissing om dit platform te gebruiken om de daden van zijn aanhangers goed te praten in plaats van te veroordelen heeft veel mensen in de VS en over de wereld geschokt", zei hij toen.

Facebook was voor Trump niet het belangrijkste sociale medium. Hij gebruikte vooral Twitter. Daar werd hij eerst tijdelijk, maar later definitief geschorst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Facebook 57% zegt verkopen 7 stemmen
Facebook 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare