Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FrieslandCampina: verkoop babyvoedingmerk Friso niet aan de orde

AMERSFOORT (ANP) - FrieslandCampina ontkent met klem zijn merk voor baby- en kindervoeding Friso te willen verkopen. Eerder meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dat de opties voor Friso worden onderzocht, maar nu blijkt een desinvestering van dit onderdeel niet tot die mogelijkheden te behoren.

Bloomberg meldde op basis van ingewijden dat het Nederlandse zuivelconcern de hulp van adviseurs van de Amerikaanse zakenbank JP Morgan Chase heeft ingeschakeld. Samen met het bedrijf zouden ze nu onderzoeken wat strategisch de beste opties voor Friso zijn.

Een woordvoerder van FrieslandCampina ontkende niet direct dat de opties voor Friso worden onderzocht, maar wilde dit ook niet bevestigen. Maar een verkoop van het merk is nu zeker niet aan de orde, aldus de zegsman.

In november vorig jaar maakte het bedrijf bekend dat het mogelijk onderdelen zou afstoten. Zo meldde Bloomberg eerder deze maand dat FrieslandCampina mogelijk zijn belang in het Thaise yoghurtdrankje Betagen van de hand wil doen.

De opbrengst van een verkoop van onderdelen zou FrieslandCampina goed uitkomen. Het bedrijf kondigde in november aan vanwege de coronacrisis versneld zo'n duizend banen te schrappen om kosten te besparen. De pandemie veroorzaakte kort na de uitbraak een stevige daling van de melk- en zuivelprijzen. Daarnaast drukken lockdownmaatregelen de zuivelverkopen aan bijvoorbeeld de horeca en cateraars. FrieslandCampina wil vanaf 2022 jaarlijks tot wel 100 miljoen euro besparen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links