Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Reisbranche 'gematigd positief' over ruimere coronasteun

Gepubliceerd op 21 januari 2021 20:21 | Views: 777

LEUSDEN (ANP) - De verruiming van de coronasteun is welkom, maar voor reisorganisatie en reisbureaus zijn ook specifiekere hulpregelingen voor de branche nodig. Veel zelfstandige reisagenten kunnen namelijk geen gebruik maken van de tegemoetkoming in de vaste lasten voor getroffen ondernemers, stelt branchevereniging ANVR.

Voorzitter Frank Oostdam hoopt dat de compensatieregeling voor vaste lasten, de TVL, nog zodanig wordt aangepast dat de ongeveer 1000 zelfstandige reisagenten in Nederland deze steun ook kunnen krijgen. De ANVR stelt al langer dat reisbemiddelaars door hun afwijkende btw-opgave voor veel minder hulp in aanmerking komen dan waar andere bedrijven recht op hebben.

De ANVR had ook graag gezien dat reisondernemingen een vergoeding zouden krijgen voor hun ongebruikte 'voorraden'. Analoog aan de tegemoetkoming voor onverkochte voorraden van cafés, restaurants en gesloten winkels zouden ze dan geld moeten krijgen voor alle reizen die zijn geannuleerd, maar wel werk voor is verricht.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare