Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winkeliers: extra coronasteun erg welkom

Gepubliceerd op 21 januari 2021 19:26 | Views: 1.172

ZEIST (ANP) - INretail is tevreden dat het kabinet met extra steunmaatregelen voor de door de coronacrisis getroffen winkeliers komt. Dat laat de branchevereniging voor de non-food winkelsector weten naar aanleiding van de 7,6 miljard euro extra steun die het kabinet heeft toegezegd. Zo komt er voor de sector een voorraadvergoeding van 21 procent.

"De benarde positie van winkels die met onverkochte voorraden zitten wordt erkend", aldus INretail. De brancheorganisatie is ook positief over de extra vergoeding van vaste lasten en de verhoging van de maximale vergoeding voor de loonkosten.

Volgens de winkeliers zijn de banken nu aan zet. "Ze moeten onderdeel zijn van de oplossing die gevonden moet worden qua liquiditeits- en financieringsposities van ondernemingen," vindt INretail, die merkt dat banken "de hand stevig op de knip houden". Volgens een woordvoerder worden zo massa's in de kern gezonde ondernemingen kapot gemaakt. "Het risico van een tsunami aan faillissementen en ontslagen bij vooral mode-, schoenen- en sportwinkels blijft levensgroot."

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Wilmetpensioen 21 januari 2021 20:05
  Het kabinet maakt meer werk van arbeidsvoorwaarden bij distributiecentra die moeten hebben van online winkelen. Op de website van het ministerie van sociale zaken staat dat 70% van deze werkgevers zich niet houdt aan arbeidsvoorwaarden.
  Ik geloof echt dät de prijs die voor online winkelen wordt betaald veel te laag is. Er is geen sprake van een level playing field. Keihard inzetten op arbeidsvoorwaarden door kabinet en vakbonden kan een enorme impuls geven aan gewone winkeliers en kan de redding zijn voor veel stadscentra.
 2. forum rang 7 What Else ?! 21 januari 2021 22:16
  Zo de Overheid speelt voor Suiker Oompje..

  De Miljoenen en Miljarden aan Overheidssteun vliegen je om de Oren..

  Géén Problemen mee overigens..

  Maar hoe gaan ze het Begrotings Tekort straks weer Glad Strijken..

  De ? Vraag ? stellen is hem zelf beantwoorden..

  N.I.E.T.

  Want "We" zitten al lang in een Depressie..

  Terwijl ze die Zombie- Beurzen hoog houden..

  Wordt Wakker Holland..!


  Toegevoegd

  Is bovenstaand niet een Leuke Naam voor een Nieuw Tv- Programma..??! ;)

  We gaan het Voelen en we gaan het mee maken don't Worry..
 3. kpt Raketstart 22 januari 2021 00:23
  Dat de regering aan de teugels wil trekken is prima. Wel ontzettend spijtig dat diezelfde regering zichzelf door de voet schiet met de toeslagen affaire. Dat had 4 jaar geleden al opgelost moeten worden, wat we nu zien is een brevet van onvermogen. Hier rest ons alleen een parlement dat de koppen bij elkaar moet steken en moet doen wat eigenlijk kabinet Rutte 3 had moeten doen; regeren en zien dat we door deze crisis heen komen met beperkte schade. En dat is de binnenlandse economie in stand houden. Zoniet, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Denk maar aan 2-3x de huidige onroerend goed belasting, zwervende gezinnen op straat, verval, rechteloosheid, etc.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare