Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nederland en Duitsland ondertekenen innovatiepact

Gepubliceerd op 21 januari 2021 09:03 | Views: 1.699 | Onderwerpen: Duitsland, Nederland

DEN HAAG (ANP) - De samenwerking tussen Nederland en Duitsland op het terrein van de energietransitie, slimme toepassingen, mobiliteit, zorg en sleuteltechnologieën moet beter. Om die reden zetten de landen en het bedrijfsleven hun handtekening onder een innovatiepact.

Volgens minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) is samenwerking bij innovatie en technologie essentieel om de concurrentiepositie te versterken en te werken aan een groene en duurzame groei. Het handelspact is daarmee volgens haar meer dan een akkoord om de handelsrelatie te verbeteren.

Volgens de ondertekenaars wordt er direct vaart gemaakt met het verbeteren van de samenwerking. Zo gaat een zogeheten fieldlab duizenden Nederlandse en Duitse mkb-bedrijven direct helpen om hun productie slimmer en efficiënter te maken. Ook staat begin februari een waterstofdag gepland. Op dit evenement wordt de ontwikkeling van een waterstofeconomie aan weerszijden van de grens gestimuleerd.

Nieuwe mogelijkheden

Duitsland en Nederland zijn van oudsher belangrijke handelspartners met nauwe economische banden. Volgens ondernemersorganisaties als FME, VNO-NCW en Topsector HTSM ontstaan met dit pact nieuwe mogelijkheden voor samenwerking tussen Duitse en Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

Het pact wordt vanuit Duitse zijde door minister van Economische Zaken Peter Altmaier en de Duitse industriefederatie BDI ondertekend. Naast minister Kaag zet ook staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) haar handtekening onder het akkoord. Ook Ingrid Thijssen van VNO-NCW, Ineke Dezentjé-Hamming van FME en Smart Industry en Marc Hendrikse van Topsector HTSM ondertekenen het pact.

Het Innovatiepact bouwt voort op het Duits-Nederlandse regeringsoverleg dat in oktober 2019 in Berlijn was.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 geobeo 21 januari 2021 09:30
    "samenwerking bij innovatie en technologie". Innovatie op z'n Europees: geef grote logge organisaties (TNO, Philips, etc) staatssteun ("innovatie" subsidies) terwijl het al goed met ze gaat.

    Ten koste van de daadwerkelijk innovatieve startups en Sjaakie die in z'n garage kern-fusie voor elkaar probeert te krijgen.

    Typisch EU. Alles dat klein en innovatief is in Nederland en Duitsland haalt z'n geld nog steeds uit Silicon Valley. En dit is precies de reden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare