Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Air France-baas rekent op herstel in lente

Gepubliceerd op 21 januari 2021 08:17 | Views: 3.140

Air France-KLM 17:35

5,52 -0,06 (-1,08%)

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse luchtvaartmaatschappij Air France rekent nog altijd op een herstel van de crisis in de lente. Topvrouw Anne Rigail laat aan de Franse krant La Tribune weten nog geen noodzaak te zien om aanpassingen te doen aan de vluchtschema's. De strengere maatregelen die Frankrijk onlangs instelde, hebben volgens haar ook nog geen impact gehad op het aantal boekingen.

Air France, onderdeel van Air France-KLM, gaat net als sectorgenoten gebukt onder de crisis. De maatschappij stapelt verlies op verlies en moest met overheidsgeld overeind worden gehouden. Frankrijk en Nederland stonden gezamenlijk garant voor miljarden aan noodsteun aan Air France-KLM.

Ondertussen wordt gesproken over extra steun. Pijnpunt in de onderhandelingen is dat Nederland wil investeren op het niveau van KLM en niet op het niveau van het beursgenoteerde, in Parijs gevestigde moederbedrijf. Dat is tegen het zere been van de Franse overheid, die stelt dat elke investering in de groep ook in het belang van KLM is.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 78% zegt verkopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. Dorro 21 januari 2021 08:52
  Na de dramatische cijfers van United Airlines dacht hij ik moet toch wat positiefs zeggen om de koersen wat te stutten.

  KLM baas rekent op herstel in de lente dan mag hij denk ik opnieuw gaan rekenen....
  Zegt nog helemaal niks over de afloop of het aanslaat of hoe lang het herstel duurt. En

  Lege hulzen deze uitspraken, die totaal niets toevoegen aan realiteit
 2. Cloverleaf 21 januari 2021 10:06
  Als we iedereen met zwakke gezondheid de komende jaren gaan redden voor wat voor virus, bacterie dan ook zal het herstel wel uitblijven. Ergens moet een keer de discussie opgestart gaan worden in hoeverre de kosten voor de zorg, verlening van zorg zelf evenwichtig is om te voorkomen dat bevolkingsgroepen, onderwijs en industrie waaronder luchtvaart de vernieling in worden geholpen.
 3. Optimistische realist 22 januari 2021 13:32
  quote:

  Cloverleaf schreef op 21 januari 2021 10:06:


  Als we iedereen met zwakke gezondheid de komende jaren gaan redden voor wat voor virus, bacterie dan ook zal het herstel wel uitblijven. Ergens moet een keer de discussie opgestart gaan worden in hoeverre de kosten voor de zorg, verlening van zorg zelf evenwichtig is om te voorkomen dat bevolkingsgroepen, onderwijs en industrie waaronder luchtvaart de vernieling in worden geholpen.  Nou zeg. Alsof je mijn gedachten kunt lezen. Ik snap werkelijk niet waarom dit virus zo allemachtig verheven wordt boven de rest. Collateral damage is wel 100x groter nu.
  Het enige wat ik kan bedenken is dat de Farma lobby nog sterker is, dan ik had verwacht. "Dat vaccin moet erin". Of zou het domweg een kokervisie zijn
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare