Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurzen op Wall Street in de min

Gepubliceerd op 21 januari 2020 19:38 | Views: 2.260

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag tussentijds op verlies. Beleggers letten op nieuws over de mogelijke verspreiding van het coronavirus. Verder verwerkten ze een nieuwe pluk aan bedrijfsresultaten en sprak de Amerikaanse president Donald Trump in Davos over de handelsrelatie met China

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent lager op 29.287 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,2 procent tot 3324 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,2 procent tot 9371 punten. Beleggers in de Verenigde Staten kwamen overigens terug van een lang weekend, want maandag bleef Wall Street dicht wegens Martin Luther King Day.

Trump meldde tijdens de economische top in het Zwitserse Davos dat de eerder ingestelde importheffingen op producten van Chinese makelij in stand blijven totdat er een allesomvattend akkoord is tussen de economische grootmachten.

Boeing

Bij de bedrijven is er onder meer aandacht voor oliedienstverlener Halliburton. Dat concern leed in het slotkwartaal van 2019 een verlies van 1,7 miljard dollar, mede als gevolg van een miljardenafschrijving op zijn schalie-activiteiten. Als die afschrijving buiten beschouwing wordt gelaten, was de winst juist hoger dan analisten hadden verwacht. Het aandeel won 0,3 procent.

Boeing zakte 0,9 procent, na berichten dat de vliegtuigbouwer in gesprek zou zijn over een lening van meer dan 10 miljard dollar om kosten te dekken in verband met probleemtoestel 737 MAX. Ook Disney was in het nieuws. Het entertainmentconcern maakte bekend zijn streamingdienst Disney+ verder uit te rollen in Europa en noteerde op de beurs 0,5 procent in de min.

Beyond Meat

De maker van vleesvervangers Beyond Meat werd bijna 15 procent meer waard. Die koerssprong volgde op de bekendmaking dat koffieketen Starbucks (min 1,1 procent) naar alternatieven voor vlees voor zijn ontbijtmenu's zoekt. Techbedrijf Uber won bijna 6 procent na geruchten dat het zijn maaltijdbesteldochter Uber Eats in India aan een branchegenoot verkoopt.

De euro was 1,093 dollar waard, tegen 1,1094 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 58,50 dollar. Brentolie zakte 0,6 procent in prijs tot 64,79 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erny
0
quote:

Realist2018 schreef op 21 januari 2020 21:12:


www.cnbc.com/2020/01/21/cdc-to-announ...

De Virus is nu ook in de VS. Het gaat viraal.

De beurzen gaan crashen !
Kaviaar
1

'In meer dan 33 jaar publieke dienst, heb ik een overheidsjurist de feiten nooit zo zien verdraaien en het Amerikaanse publiek nooit zo zien misleiden als Witte Huis-raadsman Pat Cipollone zojuist deed tijdens het afzettingsproces. Meer bewijs van de besmettelijkheid van meneer Trumps oneerlijkheid en corruptie.'

www.nu.nl/algemeen/6025389/senaat-deb...

Het proces is gestart.
De corruptie binnen de Republikeinse partij is duidelijk, al vanaf het begin dat Trump president is geworden.
Kaviaar
0
quote:

Kaviaar schreef op 21 januari 2020 21:29:'In meer dan 33 jaar publieke dienst, heb ik een overheidsjurist de feiten nooit zo zien verdraaien en het Amerikaanse publiek nooit zo zien misleiden als Witte Huis-raadsman Pat Cipollone zojuist deed tijdens het afzettingsproces. Meer bewijs van de besmettelijkheid van meneer Trumps oneerlijkheid en corruptie.'

www.nu.nl/algemeen/6025389/senaat-deb...

Het proces is gestart.
De corruptie binnen de Republikeinse partij is duidelijk, al vanaf het begin dat Trump president is geworden.


Laat de kiezer straks maar kiezen of ze met zo’n “president” verder willen, of met een ander. Dat je geld van een liefdadigheidsfonds gebruikt voor eigen campagne, dan heb je 0,0 moraal. Liegen en bedriegen wordt vierkant door de Republikeinen gesteund. Wat is Amerika afgegleden met de komst van deze zakenman. Even los van de omhooggepimpte beurs door Trump met zijn absurde belastingverlaging en het eindeloze gezwam over de deal.

Hij is er een meester in om de beleggers in een droomtoestand te houden. Een roze brillenwolk. En een giga overheidsschuld die alleen maar is toegenomen i.p.v. gezakt, zoals hij eerder verkondigde m.b.t. de belastingverlaging.

Als de yanks eens wakker worden... komen ze van een koude kermis thuis.

Kaviaar
0
De futures iex24h kloppen ook niet. Net 0,71% in de min en een minuut later nog slechts 0,03% in de min???

En weer terug naar 0,71% in de min??

Kan geen foutje zijn toch?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord