Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen stevig in de min

Europese beurzen stevig in de min

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdagmiddag duidelijk lager. Beleggers reageerden op bedrijfsresultaten, maar houden ook de ontwikkelingen rond het coronavirus in Azië in de gaten. Dat virus, dat lijkt op het SARS-virus dat in 2003 de nodige slachtoffers maakte, duikt in steeds meer Aziatische landen op. De vrees voor een uitbraak van het virus zorgde onder meer voor koersdruk bij de Europese verkopers van luxegoederen die veel omzet uit Azië halen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde net na de opening op Wall Street 0,7 procent in de min op 610,29 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 940,58 punten. Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,7 procent.

In Parijs zakten de Franse modehuizen Kering, Hermès en LVMH tot 2,3 procent door de zorgen over een verdere verspreiding van het coronavirus in de belangrijke Chinese markt. De Zwitserse maker van juwelen en luxe horloges Richemont verloor 1,7 procent.

Heineken

Grootste daler in de AEX was Heineken. De bierbrouwer leverde 3,1 procent in na berichten over dalende bierverkopen in Vietnam. Een harde aanpak van drankrijders zorgt voor een scherpe daling van de bierconsumptie in het land. Biotechnoloog Galapagos was de sterkste stijger met een winst van bijna 2 procent.

In de MidKap zakte Air France-KLM 1,1 procent. Volgens persbureau Reuters zou de luchtvaartcombinatie een belang willen nemen in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines, maar het concern zelf ontkent dit. Pharming won 1,7 procent bij de kleinere bedrijven. Het biotechnologiebedrijf heeft goedkeuring gekregen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor zijn nieuwe fabriek waar het medicijn Ruconest wordt geproduceerd.

EasyJet

De Britse budgetvlieger easyJet steeg 4,6 procent in Londen na een sterk begin van zijn nieuwe boekjaar. Het bedrijf profiteerde onder meer van problemen bij concurrenten, zoals het wegvallen van touroperator Thomas Cook. In Frankfurt klom modehuis Hugo Boss 6,6 procent dankzij beter dan verwachte omzetcijfers in het afgelopen kwartaal. UBS verloor 4,3 procent in Zürich. De Zwitserse bank verlaagde de doelstellingen voor de middellange termijn na een winstdaling in 2019.

De euro was 1,1106 dollar waard tegen 1,1083 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 58,32 dollar. Brentolie zakte 0,7 procent in prijs tot 64,73 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links