Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groot verlies Halliburton door afschrijving

Gepubliceerd op 21 januari 2020 14:11 | Views: 2.381

Halliburton Company 21 feb

21,26 -0,69 (-3,14%)

SBM Offshore 21 feb

16,60 -0,40 (-2,35%)

HOUSTON (AFN/RTR) - Halliburton heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een verlies van 1,7 miljard dollar in de boeken gezet, tegen een winst van 664 miljoen dollar een jaar eerder. De Amerikaanse oliedienstverlener maakte een afschrijving van 2,2 miljard dollar voor de kosten gerelateerd aan zijn frackingdiensten, waarbij olie en gas onder hoge druk uit de grond worden gepompt. Ook zette het concern een streep door verouderde boormachines. Daarbovenop kwamen nog kosten in verband met een reorganisatie.

Op het vlak van inkomsten was de situatie eveneens niet al te best. De omzet in de thuismarkt kelderde in de periode met 40 procent. Daardoor kromp de totale omzet met 6 procent tot 5,2 miljard dollar. De grote Amerikaanse oliemaatschappijen waren minder actief in deze periode, aldus Halliburton. Internationaal dikten de opbrengsten evenwel met 10 procent aan op jaarbasis.

Daarnaast gaf het olie- en gasbedrijf de laatste tijd minder uit aan groei. In een tijd van relatief lage olieprijzen richten veel branchegenoten in de sector zich meer op winst en schroeven investeringen terug.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore 50% zegt kopen 6 stemmen
Halliburton Company 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Halliburton Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
peeps48
1
Slecht geschreven publicatie. De techniek fracken wordt foutief uitgelegd. Voorts is Halliburton is geen olie en gasproducent maar een service company.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord