Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Virusvrees drukt op stemming Damrak

Virusvrees drukt op stemming Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag over een breed front omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Naast de bedrijfsresultaten hielden beleggers de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. De vrees voor een uitbraak van het virus zorgde eerder al voor forse verliezen op de Aziatische beurzen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1 procent lager op 607,87 punten. De MidKap verloor 0,8 procent tot 936,93 punten. Londen, Frankfurt en Parijs raakten tot 1,2 procent kwijt.

De Europese verkopers van luxegoederen stonden onder druk door de zorgen over een uitbraak van het coronavirus in de belangrijke Chinese markt. De Franse modehuizen Kering, Hermès en LVMH zakten tot 3,3 procent in Parijs. Het Zwitserse Richemont verloor 3,8 procent.

Pharming

Grootste daler in de AEX was bierbrouwer Heineken met een verlies van 3,7 procent. Biotechnoloog Galapagos was de enige stijger met een winst van 0,9 procent. In de MidKap daalde Air France-KLM 1,2 procent. Volgens persbureau Reuters zou de luchtvaartcombinatie een belang willen nemen in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines.

Pharming won 2,6 procent bij de kleinere bedrijven. Het biotechnologiebedrijf heeft goedkeuring gekregen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor zijn nieuwe fabriek. Daarmee kan het bedrijf zijn productie van het medicijn Ruconest, waarmee erfelijk angio-oedeem kan worden behandeld, "aanzienlijk" opvoeren.

UBS

De Britse prijsvlieger easyJet klom 3 procent in Londen na een sterk begin van zijn nieuwe boekjaar. De onderneming profiteerde onder meer van problemen bij concurrenten, zoals het wegvallen van touroperator Thomas Cook. In Frankfurt dikte modehuis Hugo Boss 3,5 procent aan dankzij beter dan verwachte omzetcijfers in het afgelopen kwartaal. UBS zakte 5 procent in Zürich. De Zwitserse bank verlaagde de doelstellingen voor de middellange termijn na een winstdaling in 2019.

De euro was 1,1088 dollar waard tegen 1,1083 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 58,05 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 64,50 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:59 Adyen drukt op AEX 1
  2. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 21 januari 2020 09:32
    Idd.Just lucky. Effe fors aan de boom schudden zodat het vele rijpe fruit van de boom valt, snel oprapen(goedkoop) voor dat anderen het ook zien liggen,om het dan weer te koop aan te bieden aan 'n hogere prijs.Nu weer onder het mom van een virus,morgen 'n nieuwe oorlog? handelsboycot? je verzin het maar.
  2. pmepme 21 januari 2020 09:40
    Traditioneel loopt de AEX weer voorop in negatieve sentimenten, veel harder dan bij.v New York.
    Morgen of donderdag zijn alle zorgen weer (kennelijk) weg en knalt de beurs omhoog. Tenzij er bijv een staatsgreep in Oost Verwegnistan plaatsvindt want dan is dat weer een reden om de aandelen te verkopen. Kortom het is en blijkt vaak een gelegaliseerde vorm van gokken.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links