Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming krijgt goedkeuring voor fabriek Ruconest

Gepubliceerd op 21 januari 2020 07:29 | Views: 15.809 | Onderwerpen: biotechnologie

Pharming 29 sep

0,94 -0,03 (-2,86%)

LEIDEN (AFN) - Pharming heeft goedkeuring gekregen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor zijn nieuwe fabriek waar het medicijn Ruconest wordt geproduceerd. Daarmee kan de biotechnoloog zijn productie van dat middel "aanzienlijk" opvoeren. De fabriek wordt naar verwachting in de loop van dit jaar volledig in gebruik genomen.

Pharming vreesde eerder om op korte termijn niet voldoende Ruconest te kunnen leveren op de Europese markt. Dat risico kaartte het bedrijf bij het EMA aan. Met de goedkeuring van de nieuwe fabriek is dit risico nu volgens Pharming fors verminderd.

Voor de distributie van Ruconest uit de nieuwe fabriek naar de Verenigde Staten wacht Pharming nog op goedkeuring van toezichthouder Food and Drug Administration (FDA). Dat oordeel komt naar verwachting van het bedrijf in de eerste helft van dit jaar.

Met Ruconest kan erfelijk angio-oedeem worden behandeld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 95% zegt kopen 41 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pharming Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Arie40 21 januari 2020 08:46
  quote:

  E200 schreef op 21 januari 2020 07:48:


  Terugkoop van de Europese rechten van Sobi in 36 landen per 1 januari en nu dit. Prima ontwikkeling. De reeds geproduceerde Ruconest kan uit de vriezer en bijdragen aan de omzet/winst.


  Én vorige week de financieringslasten van 11 naar 3% teruggebracht én een grotere som geld in kas, ongeveer 140 miljoen, om iets op te kopen!
 2. forum rang 6 Jopie1962 21 januari 2020 08:59
  quote:

  Arie40 schreef op 21 januari 2020 08:46:


  [...]

  Én vorige week de financieringslasten van 11 naar 3% teruggebracht én een grotere som geld in kas, ongeveer 140 miljoen, om iets op te kopen!


  Iets kleins opkopen dan. Voor 140 miljoen heb je nog nét een kamertje in amsterdam.
  (en ik hou niet van overdrijven)
 3. forum rang 6 down 21 januari 2020 09:35
  Er zijn weer veel fantasten die denken dat de koers nu wel naar grote hoogten gaat stijgen ja zelfs de 2 euro wordt weer als koersdoel gegokt Dit nieuws heeft even de koers in beweging gezet naar iets hoger Maar prompt is de verkoopgolf groter dan de inkoop Zoals gezegd het blijft gokken en ja, het gezegde soms moet je ze hebben en vaker niet Maar vandaag weer een mooi resultaatje te behalen tenminste als je er gisteren gekocht hebt.....!??
  Als je acm steel bekijkt dat vele malen groter is dan dit phaming bedrijf dan zie dat de koers alleen maar zakt omdat de wereld onrustig is geworden en de koersen van stabiele bedrijven,,, doet dalen, ondanks de omzet en marktwaarde ervan!!!!
 4. forum rang 4 Regeis 21 januari 2020 14:28
  Commerciële rechten terugkopen Ruconest, een nieuwe fabriek, converteerbare obligaties uitgeven, het een heeft met het ander te maken! Nauwelijks aan de vraag (VS) kunnen voldoen en daarom Europa op een laag pitje. Ook daar komt nu verandering in en uitbreiding is nodig om aan de vraag te kunnen voldoen, alles nog efficiënter en duurzamer. Leveranties medicijnen (over een breed vlak) stagneren nu en men wil een buffer aanleggen om aan de vraag/behoefte te voldoen, wat dat betreft heeft Pharming ook "de wind" mee en krijgt daardoor "meer speelruimte". Positieve ontwikkelingen, waarbij "de lessen" uit het verleden van groot belang zijn voor de strategische stappen die nu genomen worden.
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare