Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forse loonsverhoging Google-baas Sundar Pichai

Gepubliceerd op 20 december 2019 21:31 | Views: 3.141

Alphabet 22 jan

1.892,56 +8,41 (+0,45%)

Alphabet 22 jan

1.901,05 +9,80 (+0,52%)

MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - Google-topman Sundar Pichai heeft een forse salarisverhoging gekregen nu hij ook de touwtjes in handen heeft van moederbedrijf Alphabet. Niet alleen krijgt hij een jaarlijkse salarisverhoging van 2 miljoen dollar, ook kan hij de nodige opties tegemoet zien.

Zo krijgt Pichai voor 240 miljoen dollar aan aandelenopties als hij bepaalde prestatiedoelen behaalt in de komende drie jaar. Als de beurskoers van Alphabet harder stijgt of minder hard daalt dan de S&P 100 kan hij op nog eens 90 miljoen dollar aan aandelenopties rekenen.

Pichai werd onlangs benoemd tot topman van Alphabet. Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin besloten een stap terug te doen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet 60% zegt kopen 5 stemmen
Alphabet 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Quest 20 december 2019 23:49
  wanneer er alleen maar beloningen in het vooruitzicht gesteld worden zonder consequenties als het fout gaat kan iedereen CEO zijn! Als het goed gaat ,zakken vullen : als het fout gaat ,op naar de volgende: gaan we hier ooit mee stoppen? De echte ondernemer maakt zijn beleid op een mix van economische en maatschappelijke omstandigheden in het belang van de gehele onderneming en niet alleen op die van zijn eigen bankrekening.Het wordt een keer tijd dat de grootverdieners ook verantwoordelijk gehouden worden voor hun beleid. Dan wordt het beleid vanzelf duurzamer en maatschappelijk verantwoord. Ik (zelf werkgever) wordt onderhand kotsmisselijk van deze berichten en deze scheefgroei in verantwoordelijkheden.

 2. forum rang 4 mok 21 december 2019 12:23
  Dit zijn de verkeerde prikkels en ik snap niet dat de oprichters hiermee ingestemd hebben. Tot nu toe hebben ze een mooie bedrijfsfilosofie gehad door te kijken naar gebruiksgemak van allerlei toepassingen. Dat vergt soms jarenlange investering zonder opbrengst, zoals Maps. Maar nu moet deze man binnen 3 jaar wat laten zien. Hij kan hiermee de kiem leggen van een hoop ellende, alleen voor korte termijn winstbejag. De werknemers van google, die, meer dan andere bedrijven, begaan zijn met verantwoord ondernemen zullen hier ook niet blij mee zijn denk ik.
 3. High Finance 21 december 2019 14:28
  Welkom in de kapitalistische wereld. Als je hier niet tegen kunt, stop dan ook per direct met beleggen.
  Wellicht nog enige hoop dat dhr Pichai een filantroop wordt ála Buffet of Gates, dan eindigt het geld uiteindelijk toch nog in de goede zakken i.p.v. in die van de hebberige als u en mij.
 4. muskie 22 december 2019 13:44
  quote:

  High Finance schreef op 21 december 2019 14:28:


  Welkom in de kapitalistische wereld. Als je hier niet tegen kunt, stop dan ook per direct met beleggen.
  Wellicht nog enige hoop dat dhr Pichai een filantroop wordt ála Buffet of Gates, dan eindigt het geld uiteindelijk toch nog in de goede zakken i.p.v. in die van de hebberige als u en mij.


  www.nrc.nl/nieuws/2019/12/17/techbedr...

  En ook nog schaamteloos rondrijden met een tesla.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare