Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Beter Bed boekt vooruitgang'

Gepubliceerd op 20 december 2019 10:20 | Views: 3.118

Beter Bed 11:57

4,00 +0,13 (+3,23%)

AMSTERDAM (AFN) - Beter Bed zet verdere stappen met zijn reorganisatie. Nu de beddenmaker nieuwe bankconvenanten heeft afgesloten, is het tijd voor herfinancieringen, menen kenners van KBC Securities. Daarna kan de aandacht naar het de bedrijfsvoering. Al met al nemen de onzekerheden af.

KBC wijst er op dat de prestaties in het derde kwartaal bemoedigend waren voor de resterende onderdelen na de verkoop van Matratzen Concord. Als gevolg van die deal en door de verkoop van meerdere distributiecentra heeft Beter Bed zijn schuldpositie verder verlaagd.

KBC heeft een buy-advies op het aandeel Beter Bed, dat vrijdag omstreeks 10.05 uur ruim 7 procent steeg tot 2,35 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed 87% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Kaviaar 20 december 2019 12:02
  Google translate

  Beter Bed Holding stemde in met nieuwe bankconvenanten en verminderde de uitstaande bankschuld met € 16,7 miljoen
  Als gevolg van de recente succesvolle afronding van de verkoop van Matratzen Concord voor een aankoopprijs van € 5,0 miljoen, de aandelenemissie aan Magical Honor Limited voor een totaalbedrag van € 5,0 miljoen, en de sale-and-leaseback-transacties voor de logistieke onroerend goed in Uden, Hoogeveen en Nieuw-Vennep voor een totaal bedrag van € 19,1 miljoen in contanten, heeft Beter Bed Holding de afgelopen maanden haar netto schuldpositie aanzienlijk verlaagd.

  Na afronding van bovengenoemde transacties heeft Beter Bed Holding een terugbetaling van haar uitstaande bankschuld gedaan van in totaal € 16,7 miljoen. Als een resultaat zal de totale bankschuldfaciliteiten na deze terugbetaling € 23,3 miljoen bedragen (de "Totale Senior Schuld").

  Bovendien heeft Beter Bed Holding met haar financieringsbanken nieuwe financiële convenanten gesloten. De gewijzigde overeenkomst met de banken omvat de volgende financiële convenanten: (i) Totale senior schuld aan genormaliseerde EBITDA van 2,5x, (ii) een garantiedekkingspercentage van 70% en (iii) een sanering die toelaat dat € 13,0 miljoen uitstekend onder de niet-gecommitteerde faciliteiten. Het testen van de financiële convenanten onder (i) en (ii) zal plaatsvinden op kwartaalbasis en het testen van het convenant onder (iii) zal plaatsvinden op maandelijkse basis. De eerste testdatum zal op 31 december 2019 zijn. Beter Bed Holding verwacht ruim binnen de overeengekomen financiële convenanten te blijven met een verwachte totale senior schuld tot een genormaliseerde EBITDA-ratio per 31 december 2019 van minder dan 1,5x.

  Beter Bed Holding zal een proces starten om de bankfaciliteiten en de aandeelhouderslening van € 7 miljoen te herfinancieren zodra dit haalbaar is om Beter Bed Holding uiteindelijk tegen het einde van de huidige financieringsovereenkomsten in juli 2020 te herfinancieren.

  John Kruijssen, CEO van Beter Bed Holding, merkt op:
  “Na de eerder gecommuniceerde mijlpalen hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt in de richting van de ommekeer van Beter Bed Holding. De groep transformeert naar een flexibeler bedrijf dat marktleider is in de Benelux. De huidige financiële schuldafbouw stelt ons in staat de groei van de voortgezette activiteiten verder te versnellen. ”
  In april 2020 organiseert Beter Bed Holding een Capital Markets Day om de verdere verfijnde plannen voor de toekomst te presenteren.

  www.beterbedholding.nl/xmlpages/tan/f...

  Uitstekend nieuws!
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare