Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beter Bed past bankconvenanten aan

Gepubliceerd op 20 december 2019 07:34 | Views: 3.146

Beter Bed 01 apr

0,99 0,00 (0,00%)

UDEN (AFN) - Beter Bed heeft zijn financieringsafspraken met banken aangepast. De wijziging van de bankconvenanten is mogelijk nu de beddenverkoper zijn schuldenlast heeft afgebouwd, na de verkoop van de Duitse dochteronderneming Matratzen Concord en deals rond distributiecentra.

In de nieuwe overeenkomsten met banken is afgesproken dat het totaal van niet-achtergestelde leningen maximaal tweeënhalf keer het genormaliseerde bedrijfsresultaat (ebitda) mag bedragen. De borgstelling moet 70 procent zijn.

Beter Bed heeft met de opbrengst van de verkoop van Matratzen Concord en distributiecentra in Uden, Hoogeveen en Nieuw-Venner 16,7 miljoen euro aan schulden kunnen aflossen. Die distributiecentra werden na de verkoop overigens weer gehuurd door Beter Bed. De totale schuldenfaciliteit (total senior debt) is nu 23,3 miljoen euro.

Beter Bed gaat zo snel mogelijk om tafel met banken om de lopende kredietfaciliteiten te herfinancieren. Daarnaast wil het bedrijf de lening van 7 miljoen euro van drie grote aandeelhouders, die afgelopen zomer werd gesloten, herfinancieren. Dit moet voor het verstrijken van de termijn van de huidige afspraken, in juli 2020, zijn afgerond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed 81% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DCBelegger
0
Beter Bed is uitstekend gepositioneerd voor 2020. Een stevige balans, gezonde winstmarges in de Benelux en met DBC en Zweden hele interessante troeven voor de toekomst. Op deze koers een strong buy!!!
k2es
0
Goede organisatie en prijzen bij Beter Bed. Net een bed geleverd gekregen van hen, bij de concurrentie duurde dat 2x zo lang, dus die vielen meteen af toen we een nieuw bed zochten.
steef78
0
quote:

k2es schreef op 20 december 2019 11:45:


Goede organisatie en prijzen bij Beter Bed. Net een bed geleverd gekregen van hen, bij de concurrentie duurde dat 2x zo lang, dus die vielen meteen af toen we een nieuw bed zochten.


Namens een aandeelhouder....bedankt ;-)
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare