Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Autobedrijf Stern wil van leaseauto's af

AMSTERDAM (AFN) - Stern Groep, een van de grootste autobedrijven van Nederland, wil zijn leaseportefeuille verkopen. Deze activiteiten groeien volgens de onderneming niet hard genoeg vergeleken met andere onderdelen. Daardoor wordt het belang van lease-activiteiten te klein voor Stern, dat ook reparaties, autoverhuur en andere diensten aanbiedt.

Stern wil daarom een samenwerking aangaan waarbij het bedrijf onder eigen merk leasecontracten van een andere partij gaat aanbieden, zo maakte de beursgenoteerde onderneming bekend op zijn beleggersdag. Binnen die samenwerking zou Stern dan diensten leveren voor onder meer de aanschaf, reparatie en het onderhoud van de leaseauto's.

Stern is optimistisch over het vinden van een koper van de leaseportefeuille. Die bestaat voor een groot deel uit contracten met kleinere ondernemingen, wat een gewild segment onder leasemaatschappijen zou zijn. Een deel van de opbrengsten van de verkoop wil Stern investeren in digitalisering en de uitbreiding van zijn garagenetwerk voor schadeherstel SternPoint.

Het bedrijf wil na het opnieuw inrichten van de financiering van de groep ook aandeelhouders belonen. Dat kan in de vorm van dividend zijn, of via aandeleninkoop. Beleggers lijken de plannen te verwelkomen. Het aandeel Stern stond donderdagmiddag op winst. Omstreeks 15.50 uur noteerde Stern 8,6 procent hoger op 15,10 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. mrt '23 Verdere stijging Europese autoverkopen 1
  2. dec '22 Weer hogere stijging Europese autoverkoop - ACEA

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PB HOLDING

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PB HOLDING

2,880 09:00
-0,040 -1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links