Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen lager na rentestap Fed

Beurzen lager na rentestap Fed

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag. De markten verwerkten het besluit van de Federal Reserve om het rentetarief voor de vierde keer dit jaar op te schroeven. Voor 2019 rekent de Fed nu op twee in plaats van drie renteverhogingen, maar beleggers hadden gehoopt dat de Fed nog terughoudender zou zijn met het opvoeren van de rente.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,5 procent in de min op 488,37 punten. De MidKap zakte 1,9 procent tot 640,92 punten. Frankfurt en Parijs leverden tot 1,5 procent in. Londen daalde 0,4 procent. De Bank of England maakt later op de dag het rentebesluit bekend. De Zweedse centrale bank verhoogde donderdag voor het eerst sinds 2011 de rente.

Grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak was staalconcern ArcelorMittal met een verlies van 3,9 procent. Informatieleverancier RELX en levensmiddelenconcern Unilever waren de enige stijgers met winst van 0,9 en 0,1 procent. Gemalto bleef onveranderd. De toezichthouders in Australië en Mexico hebben goedkeuring gegeven aan de overname van de digitaal beveiliger door het Franse technologieconcern Thales.

Geen stijgers

In de MidKap waren geen stijgers te bekennen. Speciaalchemiebedrijf Corbion stond onderaan met een min van 4,6 procent. Navigatiebedrijf TomTom volgde met een verlies van 3,8 procent. Bij de kleinere bedrijven daalde NSI 0,9 procent. De vastgoedinvesteerder kondigde aan ook in 2019 door te gaan met het hoge tempo aan desinvesteringen.

Bang & Olufsen (B&O) zag in Kopenhagen ruim een derde aan beurswaarde verdampen na een omzetalarm van het Deense audiobedrijf. In Frankfurt won Hornbach 0,2 procent. De Duitse doe-het-zelfketen boekte in het afgelopen kwartaal meer omzet, maar zag de winst wel zakken.

CaixaBank

CaixaBank verloor ruim 1 procent in Madrid. Volgens zakenkrant Cinco Dias wil de Spaanse bank tot 2500 banen schrappen als onderdeel van een nieuw strategisch plan. CaixaBank had eerder al aangekondigd meer dan achthonderd vestigingen te willen sluiten.

De euro was 1,1472 dollar waard, tegen 1,1426 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,7 procent tot 46,41 dollar. Brentolie werd 3,2 procent goedkoper op 55,40 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 december 2018 12:52
    Lotgenoten, Af en toe elkaar de moed inspreken.
    Veranderd niks aan de realiteit, er maar erin blijven zitten
    dat het aantrekt, op een gegeven moment kijk je tegen zo een enorm verlies aan. Handelen is ook op tijd je verlies nemen hoe wil je nu nog een rit mee naar boven gaan maken dat zit er niet meer in voor jullie.
    En trouwens we zitten in een negative trend en gaan nog altijd de komende tijd zakken ook januari en misschien februari.
    In Gold I trust !!!
  2. [verwijderd] 20 december 2018 12:59
    Spannend...krijgen we een shutdown of niet in de VS

    President Donald Trump’s demand for $5 billion in fuding for a wall along the nation’s southern border resulted in a standoff that threatened to shut down parts of the government. Nine federal departments and several smaller agencies – a quarter of the government – will run out of money and shut down at midnight Friday unless Congress and the White House agree to extend their funding.
  3. TA=verlies 20 december 2018 17:48
    Herinnert iemand zich de term " helicoptergeld" nog? Was 1 van de ideeen om de crisis te bezweren. Er nog veel meer geld uitgeven dan iemand zich voor mogelojk kan houden... Dat de echte crisis nog moet komen is voor mij wel duidelijk. Voor diegene die denken dat de beurs alleen maar omhoog kan. Succes! Ik gun iedereen het beste maar vindt het tevens erg naief...
    Om met RSIman sliga af te sluiten:
    In Gold I trust.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links