Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philips hekkensluiter in lagere AEX

Philips hekkensluiter in lagere AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index deed woensdag een stapje terug onder aanvoering van Philips. Ook op de andere Europese beurzen bleven de koersuitslagen beperkt. Beleggers moeten het stellen zonder belangrijk richtinggevend nieuws en zijn vooral in afwachting van de goedkeuring van de Amerikaanse belastinghervormingen.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent lager op 550,62 punten. De MidKap steeg een fractie tot 834,98 punten. De beurzen in Parijs en Londen zakten 0,4 en 0,1 procent, Frankfurt bleef vrijwel onveranderd.

Zorgtechnologiebedrijf Philips was een opvallende daler bij de hoofdfondsen met een verlies van 1,6 procent. SBM Offshore ging aan kop met een winst van 0,4 procent. De maritiem dienstverlener heeft de financiering afgerond van productie- en opslagschip (FPSO) Liza. Daarmee is een bedrag gemoeid van 720 miljoen dollar. Volgens SBM stond een dozijn banken garant voor het bedrag.

ABN AMRO

ABN AMRO daalde 0,9 procent. Het overleg tussen de vakbonden en de bank over een nieuwe cao voor het personeel heeft vooralsnog geen akkoord opgeleverd. Vooral loonafspraken blijken een struikelblok voor de onderhandelende partijen.

In de MidKap behoorden Besi en ASMI tot de kopgroep met winsten van 0,9 en 0,6 procent. Beide chipbedrijven profiteerden van koopadviezen van Kempen. Fugro steeg 0,6 procent. Het samenwerkingsverband Seabed Geosolutions van de bodemonderzoeker en het Franse CGG sleepte opdrachten binnen in Trinidad en Nigeria ter waarde van circa 60 miljoen dollar. Hekkensluiter was vastgoedbedrijf WDP met een min van 1,2 procent.

Innogy

In Frankfurt klom Innogy 1,5 procent. De Nederlandse topman Peter Terium vertrekt per direct bij het Duitse energiebedrijf. De raad van commissarissen wil dat er iemand aan het hoofd komt te staan die meer op de kosten let en een ,,meer gerichte groei- en investeringsstrategie'' heeft. Het moederbedrijf van Essent verlaagde onlangs zijn winstverwachtingen voor dit jaar en 2018.

De euro was 1,1846 dollar waard, tegen 1,1816 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 57,82 dollar. Brentolie steeg 1,3 procent in prijs en werd verhandeld voor 64,04 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. the observer 20 december 2017 15:53
    Philips daalt al bijna 5 weken aan een stuk (een enkele dag uitgezonderd). Ze zijn waarschijnlijk druk doende met de zgn. einde jaarsrally ;-) en zoals we zien rijden ze hem dit jaar achterste voren of liever gezegd achteruit. Als we zo doorgaan halen we de 27 euro van Jeffries (advies 31/10) nog vóór eind januari!
  2. FairValue 20 december 2017 17:17
    Philips is het enige aandeel dat op dit moment op meer omzet staat dan gemiddeld in de afgelopen dagen. Vanochtend even flink op de rem staan en stukken aanbieden en dat even volhouden.

    Duidelijk dat een grote partij ineens een flink short gaat of stukken op de markt gooit. Ik kan me daarentegen, met deze fundamentele gegevens en de koersen van een paar maanden geleden, die bijna de 36 euro aantikte, er nu verkopers zijn die destijds voor 35+ zijn ingestapt.

    Als je het mij vraagt werk van grote partijen maar de koers zal vast weer omhoog gaan.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. 18,850
    -0,24% -0,045

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links