Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX houdt winst vast

Gepubliceerd op 20 november 2020 16:13 | Views: 2.045

AEX 18:05

659,30 +8,02 (+1,23%)

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index hield vrijdagmiddag zijn winst van eerder op de dag vast. Beleggers verwerkten het nieuws dat farmaceuten Pfizer en BioNTech bij de Amerikaanse medicijnwaakhond goedkeuring aanvragen voor hun coronavaccin. Tegelijkertijd zitten veel landen nog midden in de opleving van de pandemie.

De AEX-index op Beursplein 5 ongeveer stond na een half uur na de openingsbel op Wall Street 0,7 procent hoger op 600,25 punten. De MidKap klom 1 procent, tot 878,70 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,8 procent vooruit.

Shell was een opvallende stijger met een winst van 1,8 procent. De olieprijzen zijn op weg voor een weekwinst, mede geholpen door het positieve nieuws rond vaccins. Bovenaan in de AEX stond de techinvesteerder Prosus die maandag met een handelsupdate komt. Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een verlies van 1 procent.

Altice Europe

Altice Europe kreeg er 0,5 procent bij. Het kabel- en telecombedrijf wist zijn resultaten in het derde kwartaal weer licht op te krikken. Volgens oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi lukte het ook om de schuld verder terug te dringen. Drahi heeft met investeringsvehikel Next Private in september een bod uitgebracht op het bedrijf. Steeds meer aandeelhouders lijken zich echter te verzetten tegen de overnamepoging.

Op de lokale markt dikte Fastned 3,1 procent aan. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's haalde ruim 17 miljoen miljoen euro op met de uitgifte van obligaties. Daarnaast hebben investeerders bijna 4 miljoen euro aan schuldpapier uit eerdere uitgiften verlengd. Fastned gaat het geld gebruiken om verder te groeien.

Swiss Re

Swiss Re klom 0,8 procent in Zürich. De Zwitserse herverzekeraar bevestigde tijdens een investeerdersdag zijn financiële doelstellingen voor het hele jaar, ondanks de tegenwind van de coronapandemie. Ook blijft het bedrijf ernaar streven om het dividend te verhogen.

De euro noteerde op 1,1871 dollar, tegenover 1,1840 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper op 41,65 dollar. Brentolie klom juist 0,2 procent in prijs tot 44,32 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare