Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX boekt voorzichtige winst

AEX boekt voorzichtige winst

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs boekte vrijdag een voorzichtige winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten kleine plussen zien. Berichten dat er in Washington weer onderhandeld gaat worden over een nieuw steunpakket vanwege de coronacrisis boden enige steun aan de handel. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd bleef echter zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 597,57 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 872,23 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt klommen tot 0,3 procent.

Koplopers bij de hoofdfondsen op het Damrak waren winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield en techinvesteerder Prosus, met winsten van 1,6 procent. Chipbedrijf ASMI stond onderaan met een verlies van 1,5 procent. In de MidKap was luchtvaartcombinatie Air France-KLM de grootste stijger met een plus van 2,5 procent. Advies- en ingenieursbureau Arcadis sloot de rij met een min van 0,7 procent.

Fastned

Altice Europe steeg 1 procent. Het kabel- en telecombedrijf wist zijn resultaten in het derde kwartaal weer licht op te krikken. Volgens oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi lukte het ook om de schuld verder terug te dringen. Drahi heeft met investeringsvehikel Next Private in september een bod uitgebracht op het bedrijf. Steeds meer aandeelhouders lijken zich echter te verzetten tegen de overnamepoging.

Op de lokale markt won Fastned 1,7 procent. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's haalde ruim 17 miljoen miljoen euro op met de uitgifte van obligaties. Daarnaast hebben investeerders bijna 4 miljoen euro aan schuldpapier uit eerdere uitgiften verlengd. Fastned gaat het geld gebruiken om verder te groeien.

Swiss Re

Swiss Re won 0,7 procent in Zürich. De Zwitserse herverzekeraar bevestigde tijdens een investeerdersdag zijn financiële doelstellingen voor het hele jaar, ondanks de tegenwind van de coronapandemie. Ook blijft het bedrijf ernaar streven om het dividend te verhogen. Sage zakte 10 procent in Londen na tegenvallende jaarcijfers van het Britse softwarebedrijf.

De euro was 1,1870 dollar waard, tegenover 1,1840 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 41,61 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 44,25 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:59 Adyen drukt op AEX 1
  2. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

865,70 15:55
-8,32 -0,95%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links