Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed versterkt beeld geen extra rentestappen

Fed versterkt beeld geen extra rentestappen

NEW YORK (AFN) - De Federal Reserve zal naar verwachting dit jaar niet verder tornen aan de belangrijkste rentetarieven in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed die woensdag werden vrijgegeven.

De Fed verlaagde eind oktober de rente in de VS voor de derde keer dit jaar in een poging de nog altijd goed draaiende Amerikaanse economie te wapenen tegen afremming van de wereldeconomie. Economen rekenden na een persconferentie toen over het algemeen niet meer op extra stappen dit jaar.

Op de beursvloeren waren geen grote bewegingen te zien nadat de notulen naar buiten kwamen. Dat was niet heel verrassend. Waar de notulen nog altijd worden uitgeplozen op zoek naar hints over toekomstig monetair beleid is de mogelijkheid op verrassingen aanmerkelijk kleiner geworden sinds het aantreden van Fed-president Jerome Powell. Die houdt aan het einde van elke beleidsvergadering in tegenstelling tot zijn voorgangster Janet Yellen een persconferentie, waarin al veel details aan bod komen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links