Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rente bij Rabo nog maar één stapje boven nul

Gepubliceerd op 20 november 2019 17:10 | Views: 3.816 | Onderwerpen: banken, rente

ING 12:44

6,62 +0,17 (+2,61%)

UTRECHT (AFN) - De Rabobank verlaagt zijn spaarrente volgende week tot 0,01 procent, slechts één stapje boven nul. Spaarders met tegoeden tot 5 miljoen euro krijgen bij de bank nu nog 0,03 procent rente. Boven de 5 miljoen euro staat de rente op nul, zo blijkt uit een mededeling aan klanten.

Vorige week beloofde ABN AMRO nog géén negatieve rente te gaan rekenen voor mensen met minder dan 100.000 euro op hun rekening. Negatieve rente betekent dat rekeninghouders moeten betalen over hun tegoeden in plaats van dat ze er - een beetje - rente over ontvangen. Rabobank en ING waagden zich toen in een reactie niet aan een soortgelijke harde toezegging.

Negatieve rente voor 'gewone spaarders', dus zonder een groot vermogen op de bank is een gevoelig onderwerp. De rentes dalen al tijden en sparen levert daardoor al langere tijd nauwelijks meer iets op. De grote banken rekenen aan vermogende zakelijke klanten al langer een negatieve rente. Bij ABN AMRO en ING moeten ook spaarders met zeer grote bedragen op hun rekening rente betalen. In Nederland staat bij Evi van Lanschot en Triodos Bank de spaarrente voor gewone spaarders ook al op nul.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Hemdi 20 november 2019 19:48
    Rente heeft op de langere termijn weinig gerenteerd in de afgelopen jaren. Als je echt vermogen wilt opbouwen dan toe je dat met Beleggen of obligaties bijvoorbeeld door een vermogensbeheer.

    Dan kom je ongeveer op 7% uit op jaar basis rendement, zonder dat je daar wat voor hoeft te doen. Zitten zeker risico's aanverboden maar die zijn klein als je genoeg neemt met 7% remdement op jaar.

    Sparen levert niets op. En dat is altijd al zo geweest.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare