Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nissan en Mitsubishi onderuit op Japanse beurs

Nissan en Mitsubishi onderuit op Japanse beurs

TOKIO (AFN) - De aandelen van de Japanse autofabrikanten Nissan en Mitsubushi gingen dinsdag onderuit op de beurs in Tokio. Een dag eerder kelderde de aandelenkoers van de Franse samenwerkingspartner Renault al in Europa na de arrestatie van de topman van de drie autobedrijven. Verder stonden de technologiebedrijven onder druk in navolging van de zware koersverliezen in de Amerikaanse technologiesector.

De Nikkei-index in Tokio sloot 1,1 procent in de min op 21.583,12 punten. Nissan raakte 5,5 procent kwijt en Mitsubishi zakte 6,9 procent. Beleggers reageerden geschokt op de arrestatie van topman Carlos Ghosn op verdenking van onder meer belastingfraude. Ghosn is topman van Renault en geeft leiding aan het Frans-Japanse samenwerkingsverband Renault-Nissan-Mitsubishi dat onder zijn bewind werd opgebouwd. Nissan en Mitsubishi hebben aangegeven Ghosn te willen ontslaan.

De Japanse toeleveranciers van Apple werden ook van de hand gedaan na het flinke koersverlies van de Amerikaanse techreus een dag eerder. TDK, Kyocera en Murata Manufacturing verloren tot 3,5 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen ook omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 2 procent lager. Opvallende winnaar was smartphonemaker Xiaomi met een plus van ruim 6 procent na een handelsbericht. De beurs in Shanghai verloor 1,9 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,4 procent lager. De Kospi in Seoul daalde 0,9 procent. Samsung en SK Hynix zakten 2 procent en 3,6 procent. De Chinese autoriteiten kondigden aan het mededingingsonderzoek naar de twee Zuid-Koreaanse chipbedrijven en branchegenoot Micron Technology te verdiepen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links