Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen op winst in middaghandel

Europese beurzen op winst in middaghandel

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters stonden maandagmiddag licht in de plus. De zorgen over de politieke situatie in Duitsland, waar de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regeringscoalitie zijn gestaakt, leken wat naar de achtergrond te verdwijnen. In Amsterdam was kabel- en telecombedrijf Altice de grote winnaar na geruststellende woorden van het bedrijf voor aandeelhouders.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel in New York 0,6 procent hoger op 539,61 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 818,92 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,5 procent.

Onder de hoofdfondsen in Amsterdam stond Altice bijna 9 procent hoger. Het Franse telecom- en kabelbedrijf liet in een reactie op de recente ,,marktspeculaties en desinformatie'' weten geen voorbereidingen te treffen voor een kapitaalverhoging. Het aandeel staat al enige tijd zwaar onder druk en zakte vrijdag nog 12 procent.

Air France-KLM

Galapagos deed het met een plus van meer dan 4,5 procent ook goed. Het biotechnologiebedrijf kondigde aan positieve resultaten te hebben behaald met een studie bij patiënten met taaislijmziekte. Speciaalchemieconcern DSM profiteerde van een adviesverhoging door UBS en dikte 2,5 procent aan. Verzekeraar NN Group sloot de rij met een min van 1,6 procent.

Bij de middelgrote fondsen stond luchtvaartcombinatie Air France-KLM bovenaan met een winst van 2,7 procent, na een adviesverhoging door JPMorgan. In Frankfurt steeg branchegenoot Lufthansa 2 procent.

Euro

Volkswagen was echter de grote winnaar in Frankfurt met een plus van 4,6 procent. Het autoconcern scherpte zijn doelstellingen voor de jaren tot en met 2020 aan. Daarbij wordt vooral veel verwacht van SUV's. RWE klom in Frankfurt meer dan 3 procent. Het Duitse energieconcern onderzoekt volgens persbureau Reuters de opties om zijn belang in dochterbedrijf Innogy (plus 1,1 procent) af te bouwen.

De euro was 1,1789 dollar waard, tegen 1,1794 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,9 procent in prijs tot 56,07 dollar. Brentolie kostte 1,3 procent minder en werd verhandeld voor 61,91 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links