Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zweden verbiedt apparatuur Huawei en ZTE voor 5G-netwerken

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 12:59 | Views: 2.108 | Onderwerpen: Zweden

STOCKHOLM (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Zweedse autoriteiten hebben een verbod opgelegd voor het gebruik van telecomapparatuur van de Chinese technologiebedrijven Huawei Technologies en ZTE bij de aanleg van 5G-netwerken voor supersnel internet in het land.

Het verbod komt van de Zweedse post- en telecomautoriteit PTS die wijst op risico's rond staatsveiligheid. De Chinese bedrijven liggen al langere tijd onder vuur, met name vanuit de Verenigde Staten. De VS verdenken Huawei en ZTE van spionage voor de Chinese overheid, wat de bedrijven ontkennen. Verschillende Europese landen werden in het verleden door de VS gewaarschuwd om voor de uitrol van 5G niet in zee te gaan met de Chinese ondernemingen.

De Zweedse producent van telecomapparatuur Ericsson en de Finse branchegenoot Nokia kunnen waarschijnlijk profiteren van het verbod op Huawei en ZTE. Zweden begint naar verwachting volgende maand met veilingen van vergunningen voor 5G-frequenties.

Onlangs werd nog bekend dat de Belgische telecomoperator Proximus zijn 5G-netwerk gaat uitrollen met de hulp van Nokia en Ericsson, waarmee afscheid wordt genomen van Huawei. Volgens Proximus speelde de druk vanuit de autoriteiten om Chinese technologie uit de kritieke 5G-infrastructuur te weren geen rol bij die beslissing.

Afgelopen zomer verklaarde KPN nog dat er geen Huawei-verbod door de Nederlandse overheid wordt verwacht. Het bedrijf gebruikt telecomapparatuur van Huawei, maar naar eigen zeggen niet in kritieke delen van het netwerk.

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. WijHetVolk 20 oktober 2020 16:21
  quote:

  suske wiet schreef op 20 oktober 2020 13:25:


  Trump zegt ,als Biden de verkiezingen wint zal China zich razendsnel de wereldmacht naar zich toetrekken .
  Gelukkig zijn er die het beginnen te begrijpen .


  Als je denkt dat dat van Trump of Biden afhangt snap jij het in ieder geval niet
 2. forum rang 6 Knight V 20 oktober 2020 16:27

  Je merkt wel weer dat mensen dino's blijven.

  Onlangs heeft IEX mooi stuk geschreven dat het voorbij is met Amerika's indoctrinatie. Dat mensen het nog steeds niet begrijpen, dat meer dan 30 miljoen Amerikanen in armoede leven en dat Amerika groot is geworden door drugshandel, corruptie, wapensverkoop, oorlogen, spionage, kartelpraktijken, olie, woekerprijzen.

  Dat de financiele wereld op zn flikker gekregen heeft in 2008 door Amerikaanse banken zijn wij allemaal alweer vergeten. Dat we nu nog steeds met de gevolgen zitten en met pensioentekort zitten, ach joh.... het zijn de Chinezen die het veroorzaakt hebben.

  Ook Zweden is schoothondje van Amerika.

  Europa moet niet denken dat je kan winnen van 1.3 mjard chinezen, maar dat China de toekomst is.
  Amerika helpt eigen land naar verdoemenis. Slechte infrastructuur, veel armoede, veel geweld.

  China is al veel verder. 5G hebben ze al lang al. Ze zn al bezig met 6G, satelliet communicatie, robots.

  Wij lopen mijlen achter en hoe hou je China ontwikkeling tegen ?

  Niet....... want consument bepaald en niet de overheid.
  ook ik wil paperless systeem, alles digitaal, alles connected, 8K tv kijken, de mooiste handphones... en niet omdat overheid angst aan het zaaien is.

  De dino's gaan het verliezen omdat wij een horizon hebben van 4 jaar en de chinezen 30 jaar.....

  Wij zn nog aan het polderen en China, samen met Musk, kijken al naar andere planeten.

  Toekomst is China en Amerika/Zweden is achterstand.

  Welke investeerder gaat nu nog in hemelsnaam met Nokia in zee. Ook een Dino uit de oertijd. Ze hebben de boot gemist met mobiele telefonie en met 5G zullen ze ook weer de plank misslaan.
  Dat is hetzelfde als je een plaat wil laten opnemen en produceren door Piet Veerman (goh, wat ben je dan oud als Piet veerman kent). Je moet met je tijd meegaan en met bedrijven die de technologie in huis hebben en investeren voor langere termijn, zoals Huawei, Xiaomi, Tencent, Alibaba.
  Amerika redt het niet omdat ze hun land laten besturen door kerels van 70,80 jaar die naar een bejaarden tehuis zouden moeten gaan.

  Als je nu nog steeds wedt op een oude paard als Amerika, dan loop je achter en mis je niet alleen de ontwikkelingen die in snel tempo langs je heen gaan, maar ook de leuke beleggingen in China...

  En laat dat nou net je domste zet zijn als je een markt links laat liggen vanwege angst zaaien.6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare