Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Swedbank maakt minder kosten dan voorzien voor antiwitwasaanpak

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 09:46 | Views: 1.215

ABN AMRO BANK N.V. 25 nov

9,63 -0,29 (-2,92%)

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Zweedse bank Swedbank maakt minder kosten dan voorzien voor het doorvoeren van de maatregelen tegen witwaspraktijken. De bank kreeg eerder een grote boete omdat het tekortschoot met het tegengaan van witwassen. Daarop werden ook maatregelen aangekondigd.

In een kwartaalrapport stelt Swedbank dat het actieplan ter versterking van de capaciteit van de bank en het vermogen om witwasrisico's op te sporen als gepland wordt uitgevoerd. Advieskosten en andere posten zoals onderzoeken vallen daarbij lager uit dan geraamd.

Swedbank sloot de meetperiode af met een winst van bijna 5,3 miljard Zweedse kroon (506 miljoen euro). Dat was meer dan de 4,7 miljard kroon een jaar eerder en ook meer dan waar kenners in doorsnee op hadden gerekend. De adviesuitgaven en andere kosten in de nasleep van de witwasaffaire stegen tot 682 miljoen kroon gedurende de eerste negen maanden van dit jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare