Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Labour: Johnson gedraagt zich kinderachtig

LONDEN (AFN) - De Britse oppositie is niet te spreken over de wijze waarop premier Boris Johnson om uitstel van de brexitdeadline heeft gevraagd. "Hij gedraagt zich kinderachtig", klaagde brexitwoordvoerder Keir Starmer van de grootste oppositiepartij Labour bij de BBC.

Johnson stuurde de EU zaterdag met grote tegenzin een brief met een verzoek de brexitdeadline uit te stellen. Het parlement had hem daartoe gedwongen. Johnson ondertekende de brief echter niet en stuurde ook nog een andere brief waarin hij pleit tegen verder uitstel. Die heeft hij wel persoonlijk ondertekend.

Er is ook nog een derde brief gestuurd. Die is van de Britse gezant in Brussel, die toelicht dat Johnsons uitstelverzoek wettelijk vereist is. Johnson heeft er nooit een geheim van gemaakt geen verdere verlenging meer te willen van de brexitdeadline. Hij wil op 31 oktober de EU verlaten.

Labour is tegen de brexitdeal van Johnson en is ook boos over de reeks brieven die naar Brussel is gestuurd. "De wet is heel duidelijk: hij had één brief moeten ondertekenen", zei Labourparlementariër Starmer. "Als we over elf dagen uit de EU knallen door wat hij heeft gedaan met die brieven, dan draagt hij daar persoonlijk verantwoordelijkheid voor."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wereldbelegger 20 oktober 2019 13:35
    Een van de kenmerken van een soap is dat er zelden een duidelijk eind aan de verwikkelingen komt alsmede geen vooraf bepaald einde is.

    Waarschijnlijk zullen meerde amendementen aangekondigd worden in the house of Commons omdat vooraf aan de stemming over de EU-deal de bijbehorende juridische onderbouwing openbaar moet worden gemaakt.

  2. forum rang 8 Wereldbelegger 20 oktober 2019 13:55
    Aanrader:

    zeer lezenswaardig artikel

    Johnson wist de onderhandelingen met de EU te heropenen. Het leeuwendeel van de deal van May bleef hetzelfde, maar er werden over en weer concessies gedaan op het gebied van het grootste struikelblok in het Brexit-proces, de Ierse grenskwestie. Brussel deed ook water bij de wijn, maar critici vinden dat Johnson meer heeft ingeleverd dan het geval was in de deal van May.

    www.nu.nl/brexit/6005343/wat-is-er-di...
  3. handkerchief 20 oktober 2019 15:17
    Vind Bojo meer pragmatisch afwerken die hap jammer dat de Britse politiek zo in elkaar zit dat er altijd wel een groep is die wat te vitten heeft en de boel maar weer op houd. Zal wel in het karakter zitten graag alles bij het oude laten en tegelijk stemmen voor wat nieuws dat geeft strubbelingen.
  4. willem1000 20 oktober 2019 18:28
    Helemaal niet erg dat Europa de democratisering binnen de UK heeft aangezwengeld èn betaald, nu nog de heropvoeding van de Engelsman zelf. Na 31 oktober hoeven we dit dan niet meer te betalen(let op uitspraken Carney). BJ is toch geen leider van de UK gezien zijn verschuilen achter "blame and shame" terwijl duidelijkheid en richting van hem verwacht worden. Nu is Rees-Mogg ook al afgevallen, hij werd door zijn zoontje opgehaald. Hij werd thuis verwacht().
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links