Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'GE keldert op licht hoger Wall Street'

'GE keldert op licht hoger Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting iets hoger openen, dankzij optimisme bij beleggers over de belastinghervormingen die president Donald Trump wil doorvoeren. Industrieconcern General Electric (GE) lijkt een inktzwarte beursdag te krijgen na een winstwaarschuwing en tegenvallende kwartaalcijfers.

De Amerikaanse Senaat is akkoord gegaan met de begroting voor het fiscale jaar 2018. Hiermee moet het makkelijker worden om in 2018 een grote belastinghervorming door te voeren die gunstig moet uitpakken voor het Amerikaanse bedrijfsleven en de economie.

GE gaf een winstalarm voor heel 2017 vanwege de moeilijke marktomstandigheden bij de energieactiviteiten. Topman John Flannery sprak van een zeer uitdagend kwartaal voor het industriële conglomeraat. In de handel voorbeurs staat het aandeel circa 7 procent in het rood.

Procter & Gamble

Ook was- en verzorgingsmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) opende de boeken. Deze werden eveneens lauw ontvangen en de koers van P&G lijkt in de min te gaan openen. Betalingsverwerker PayPal maakte donderdag nabeurs cijfers bekend. Die waren beter dan verwacht en PayPal staat een flink hogere opening te wachten

Andere bedrijven die met kwartaalpublicaties kwamen waren onder meer industrieconcern Honeywell, uitzendbedrijf ManpowerGroup en de oliedienstverleners Schlumberger en Baker Hughes.

Celgene

Biotechnoloog Celgene gaat ook in het rood openen, nadat werd aangekondigd dat het stopt met testen voor een middel tegen de ziekte van Crohn.

Verder staan speeches op de agenda van Fed-voorzitter Janet Yellen en is er een paneldiscussie met Fed-bestuurder Loretta Mester.

Verkoop bestaande woningen

Op macro-economisch gebied staan gegevens op de rol over de verkoop van bestaande woningen in de VS. Die komen kort na opening naar buiten.

De beurzen op Wall Street lieten donderdag aan het slot geen grote koersuitslagen zien. De Dow-Jonesindex en de S&P 500 wisten wel nipt nieuwe recordstanden te bereiken. De Dow eindigde licht hoger op 23.163,04 punten en de S&P steeg een fractie tot 2562,10 punten. De technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent tot 6605,07 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links