Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TomTom verlaagt omzetverwachting

Gepubliceerd op 20 oktober 2017 07:55 | Views: 5.269

TomTom 17:22

9,64 -0,19 (-1,88%)

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft zijn omzetverwachting voor het hele jaar verlaagd van 925 miljoen naar 900 miljoen euro. De navigatiespecialist kondigde eerder al aan het mes te zetten in zijn consumententak, die onder meer navigatiekastjes en sporthorloges maakt, en verwacht daardoor lagere opbrengsten. De winstverwachting is niet aangepast.

De omzet van TomTom in het derde kwartaal kwam uit op een kleine 218 miljoen euro. Dat was 9 procent minder dan een jaar eerder. Onder de streep noteerde het bedrijf een verlies van 5,3 miljoen euro, tegenover een plusje van 600.000 euro vorig jaar. Het verlies is het gevolg van een afboeking van 15,4 miljoen euro door reorganisatiekosten.

De consumentendivisie kromp zoals verwacht weer flink, nu met 29 procent. Daardoor verdiende TomTom voor het eerst meer met zijn andere activiteiten dan met de tak waar het bedrijf groot mee werd.

Deal

TomTom verdiende 23 procent meer aan de levering van navigatie- en entertainmentsystemen aan de auto-industrie en aan licensering van zijn software en kaarten. De afdeling Telematics, die toepassingen voor wagenparkbeheer maakt, leverde 8 procent meer op.

TomTom kondigde een nieuwe deal aan met autoleasebedrijf LeasePlan. De levering van wagenparksystemen draagt niet bij aan het resultaat dit jaar. TomTom spreekt dan ook van een opdracht voor de langere termijn. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 NewKidInTown 20 oktober 2017 08:12
  quote:

  Accuboor schreef op 20 oktober 2017 07:58:


  Automotive groeit >50%

  bruto-marge nu 65%

  EPS in Q3 EUR0,08 ondanks 15,3 mln reorganisatiekosten Sports

  Stop eens met focus op consumer en zie waar de toekomst van TomTom ligt, in B2B diensten die nu al 18% per jaar groeien!


  Als we ons alleen op dat laatste richten, hoeveel procent van de omzet is dat ? Ga je uit van een 18% groei, omzet dus, geen netto-winst maar ah la, dan zou TT een K/W van 18 mogen hebben. Maar ja, de netto-winst is MIN EUR 0,02 over Q3.

  Reken jij de gerechtvaardigde koers dan even uit ?
 2. Ketjee 20 oktober 2017 08:38
  Kijk naar de Toekomst!!

  Cijfers nog inclusief verliesgevend Consumer. Dit onderdeel wordt van de hand gedaan.

  De resultaten van de overige onderdelen, met name Automotive, zijn verbluffend sterk, met flinke GROEI en een GM waar je "U" tegen zegt!

  Tomtom kan de resterende eigen-aandelen-inkoop van 50 miljoen tot einde jaar doen tegen ongeveer de huidige koers, waarna ook bekend wordt gemaakt dat Consumer exit is.

  Resultaat: een KERNGEZOND en hard groeiend bedrijf met een (dan wel) geoliede Marketing-machine, hetgeen de koers van het aandeel omhoog stuwt tot ongekende hoogte!!

  Ja, we hebben even geduld moeten hebben....
 3. forum rang 4 RickBreda 20 oktober 2017 13:39
  quote:

  paulta schreef op 20 oktober 2017 08:51:


  De omzetverlaging zit al in de huidige koers, iedereen wist het al, het wordt ter kennisgeving aangenomen.

  De groei in automotive gaat afvlakken(midden 2018) de koek is zo goed als verdeeld...een verzadigde markt, zo snel kan het gaan dus!...lees de rapporten er maar op na....
  Wat een onzin, rapporten?!
  Gaan in 2018 zeker boven de €20,- noteren.

9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare