Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street opent met kleine winsten

Gepubliceerd op 20 sep 2019 om 15:41 | Views: 1.108

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag licht positief aan de laatste sessie van de week begonnen. Beleggers reageren op het gegeven dat ook China, in navolging van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Amerikaanse Federal Reserve, rentetarieven verlaagde. Daarmee wordt de indruk gewekt dat grote centrale banken klaarstaan om de impact op de economie van de langdurige handelsstrijd tussen de VS en China goeddeels op te vangen.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 27.144 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 3014 punten en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,1 procent aan tot 8193 punten.

Vertegenwoordigers van de economische grootmachten VS en China praten vrijdag weer verder in Washington. Naar verluidt komt de Amerikaanse president Donald Trump, vermoedelijk als teken van goede wil, met een uitzonderingslijst voor 400 productsoorten uit China waarop importtarieven rusten.

Bouw- en ingenieursbedrijf McDermott beleefde in de openingsminuten een koerssprong van 45 procent door een bod op de divisie voor de petrochemische industrie. Het bod hangt aan de divisie een prijskaartje van 2,5 miljard dollar. Een dag eerder verloor het bedrijf ruim een kwart van zijn beurswaarde wegens zorgen over een mogelijk faillissement.

General Motors (GM) verloor 0,2 procent. De automaker staat in de schijnwerpers om de staking die deze week bij GM is begonnen. Vakbond United Auto Workers spreekt van vooruitgang bij de loononderhandelingen, maar ziet nog veel onopgeloste pijnpunten in het overleg.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links