Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Analisten Barclays zien zwak kwartaal Unilever

Gepubliceerd op 20 sep 2019 om 13:48 | Views: 2.136

Barclays 16 okt

164,26 +0,22 (+0,13%)

UNILEVER 16 okt

54,01 +0,94 (+1,77%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Unilever zal over het derde kwartaal waarschijnlijk zwakke resultaten rapporteren. Dat denken analisten van Barclays, die er op wijzen dat de marktomstandigheden zwakker zijn geworden en het Brits-Nederlandse levens- en verzorgingsmiddelenconcern worstelt met concurrentie van Procter & Gamble in de Verenigde Staten.

Ook wijzen de kenners op de "extreme splitsing" tussen Unilever en branchegenoot Nestlé, die juist zijn beste periode in jaren in de Verenigde Staten beleeft.

Het groepsvolume van Unilever, exclusief Brazilië, was in het tweede kwartaal nagenoeg vlak en de trends zullen waarschijnlijk in het huidige kwartaal niet verbeteren. Barclays, dat een neutral-advies heeft op Unilever, verwacht daarbij dat de divisie voor huishoudelijke verzorging zal vertragen en dat dit niet gecompenseerd wordt binnen de onderneming.

Het aandeel Unilever stond vrijdag omstreeks 13.40 uur 0,6 procent lager op 54,16 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
UNILEVER 75% zegt kopen 4 stemmen
Barclays 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Barclays

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links